Няма никакво основание да има закрито заседание на парламента за

...
Няма никакво основание да има закрито заседание на парламента за
Коментари Харесай

ГЕРБ иска да затвори и пленарното заседание за F-16

Няма никакво съображение да има закрито съвещание на Народното събрание за F-16, в случай че някои сътрудници не почнат да пазят другите видове самолети . Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков поради очертаващата се вероятност през днешния ден (16 януари) съвещанието на Народното събрание за това да има или да няма договаряния за пазаруване на F-16 да бъде засекретено. Вчера, 15 януари, това се случи с две съвещания на две обособени комисии на Народното събрание.
Същевременно депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов сподели пред Нова телевизия, че има класифицирана информация – данни, които " сътрудниците ни " не желаят да бъдат разкривани и по тази причина трябвало съвещанието да бъде закрито. Експертите споделиха, че не е приключена експертизата кой аероплан е по-добър, тъй като ги няма всички данни , призна Христов и мигновено обърна палачинката: " По-добър е F-16, само че не е това диалогът " .
Ние решаваме процедурите, по които би трябвало да протече изборът на самолета, добави аленият народен представител, откакто беше запитан по какъв начин по този начин не са специалисти, само че вземат решение какъв да е самолетът. Колегите, в случай че могат, ще го закрият това съвещание и от опозицията , иронизира Ерменков. Проблемът е предлагането да се даде мандат на държавното управление да договаря без към този момент признатите от Народното събрание критерии за рамките на плана за нов изтребител.
На въпрос дали не е било ясно, че 1,8 милиарда лв. няма да стигнат за 8 нови изтребителя , когато Народното събрание утвърди тази рамка, Христов отговори, че не било ясно какъв брой ще е актуализирането на цените . И предизвести, че " всяко отсрочване ще носи нарастване (на цената) ".
Нищо ужасно няма, в случай че държавното управление е с подобен мандат – договорката отново ще влезе в Народното събрание и отново ще я обсъждаме. Как може в този момент да предположим какви условия ще реализира българското държавно управление, попита Христов. Няма да има икономическо съдействие, в случай че пуснем държавното управление да договаря с мандат отвън рамките, уверен обаче е Ерменков, който предизвести, че колкото повече се забави новият изтребител, толкоз повече ще плащаме за поправки на Русия за старите ни съветски самолети. Според него има три риска – рискът от интернационален скандал, тъй като започнахме с конкурс, само че приключваме с политическо решение, кой ще поеме отговорността за бъдещи повреди на все по-остаряващите ни самолети за Военновъздушни сили и какъв брой ще платим, както и кой ще заплаща за новия аероплан. Няма риск от скандал поради процедурата, тъй като не нарушаваме закона ни, настоя Христов.
За край Христов акцентира, че можем да купим и различен аероплан. Ако бяхме купили аероплан незабавно след влизането ни в НАТО, нямаше да водим този диалог. Дадени са милиарди за техника, която не способства за повишение на бойните ни качества, безапелационен е зам.-председателят на Народното събрание.
" Аз имам вяра на най-хубавите специалисти, като ген. Румен Радев, който споделя през 2012 година, че F-16 е по-добрият аероплан спрямо " Грипен ". За политика Румен Радев не му имам вяра. " Това сподели някогашният министър на вътрешните работи Валентин Радев. Той увери, че от " ГЕРБ сме виновни и го вършим по най-прозрачния метод ". " Съединени американски щати са стратегически сътрудник, в случай че нещо се случи на нашата държавица, кой ще ни помогне ", добави още той пред bTV.
Според аления народен представител Славчо Велков, откакто Валентин Радев има вяра на Румен Радев, би трябвало да каже състезанието е изопачен. По думите на Велков сега се желае да бъде сменен вотът на Народното събрание. Той разгласи, че отклонението от предварителната рамка е над половин милиард лв.. " Тези самолети са непостижима тежест, тъй като тези пари би трябвало да се вземат от някъде ", счита Велков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР