Няма никакво оправдание за тази агресия срещу Йемен. Няма заплаха

...
Няма никакво оправдание за тази агресия срещу Йемен. Няма заплаха
Коментари Харесай

Хусите отговориха: Ударите в Червено море ще продължат, мишена са кораби, свързани с Израел

" Няма никакво опрощение за тази експанзия против Йемен. Няма опасност за корабоплаването ", съобщи представител на бунтовниците в отговор на офанзивата на Вашингтон и Лондон
Хусите ще продължат да нанасят удари по свързани с Израел кораби в Червено море, съобщи техният представител Мохамед Абделсалам, като осъди " неоправданите удари " на Съединени американски щати и Англия против придвижването, съобщи Франс прес.

" Няма никакво опрощение за тази експанзия против Йемен, тъй като няма опасност за корабоплаването в Червено море ", съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Мишена бяха и ще продължат да бъдат израелски плавателни съдове или тези, които се насочват към пристанища на окупираната Палестина ", добави Абделсалам в Туитър.

Русия съобщи, че е поискала незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което да бъдат разисквани ударите в Йемен, нанесени от Съединени американски щати и Англия в отговор на нападенията против кораби в Червено море, заяви Ройтерс.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи в Телеграм, че дейностите на Лондон и Вашингтон съставляват ескалация.

" Ударите на Съединени американски щати в Йемен са следващият образец за изопачаването на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и цялостното занемаряване на интернационалното право от страна на англосаксонците в името на ескалация в района, целяща постигането на разрушителните им цели ", написа говорителката.

Влиятелната ливанска въоръжена формация " Хизбула " съобщи през днешния ден, че осъжда нападението на Съединени американски щати и Англия против Йемен. " Американската експанзия още един път удостоверява, че Съединени американски щати са пълновръстен сътрудник в нещастията и кланетата, осъществявани от ционисткия зложелател в Газа и района ", добави шиитската група, която е съдружник на Иран.

От своя страна съветникът на иракския министър председател Фади аш Шамари предизвести, че Западът уголемява спора сред Израел и " Хамас " и ускорява напрежението в района, заяви иракската държавна новинарска организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР