Няма никаква пречка ЦСКА-София да изгради нов стадион на мястото

...
Няма никаква пречка ЦСКА-София да изгради нов стадион на мястото
Коментари Харесай

Фандъкова: Няма пречка за изграждане на нов стадион на мястото на "Българска армия"

Няма никаква спънка " ЦСКА-София " да построи нов стадион на мястото на " Българска войска ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Темата беше измежду основните при разискването на устройствения проект на Борисовата градина.

В петък " ЦСКА-София " изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев, в което показва терзанията си към " Българска войска ". Червените показаха, че са срещнали положителни планове, само че чакат действителни дейности от страната, като подчертават, че не желаят финансова помощ, а подпомагане за приемане на зелена светлина за градеж.

Кралев отвърна с коментар под обява във " Facebook ", че чака клубът да показа капиталовите си планове.

" Върви една операция, че причина да не се реновира и построи стадионът на мястото, на което си е " Българска войска "... Това е в действителност една операция - няма сходно нещо. Ние сме оповестили и сме подготвени, и основният проектант го е декларирал, че в границите на чашата - такова е желанието и на притежателите на клуба, стига да са подготвени с планове и финансиране, няма никаква спънка да се реновира или построи. Отново ще кажа - имаме такова единодушие всички, че това може да стане в границите на съществуващите граници за момента и няма никакви граници за това ", съобщи Фандъкова.

Фотогалерия: Българските футболни "бижута ", които останаха единствено на картинка >

Собственикът на клуба Гриша Ганчев съобщи пред " Капитал " преди месец, че към този момент има обезпечено финансиране - 10 милиона евро лични средства и 20 милиона от датски капиталов фонд. Червените показаха в уеб страницата си няколко плана, направени от разнообразни архитектурни студиа за това по какъв начин би изглеждал стадионът.

В момента " Българска войска " е благосъстоятелност на " Сердика спортни парцели " ЕАД под шапката на спортното министерство, а " ЦСКА-София " има контракт за наем за 10 години (с вяра да бъде удължен) против 62 хиляди лв. без Данък добавена стойност на месец и наложителна капиталова стратегия от 1.1 милиона лв. (без ДДС).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР