Няма никаква драма. Въпросът е абсолютно ясен. Анексацията на Крим

...
Няма никаква драма. Въпросът е абсолютно ясен. Анексацията на Крим
Коментари Харесай

Радев: Няма драма - анексирането на Крим е незаконно, но в момента е руски

" Няма никаква драма. Въпросът е безусловно явен. Анексацията на Крим е в нарушаване на интернационалното право, само че както споделих нощес има действителности в политиката и сега Крим е съветски ". Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в Пловдив.

Темата разяснява и вицепрезидентът Илиана Йотова.

" Много от дълго време ние сме част от тези европейски водачи, като госпожа Меркел, господин Макрон, които настояват, че от дълго време би трябвало да се възвърне срещата на върха ЕС-Русия, където всички тези тематики да бъдат поставени на масата, защото глобите против Русия на всеки 6 месеца се препотвърждават. Мнението на доста експерти и водачи в Европа е, че тези срещи би трябвало да бъдат възобновени. Всичко, което би трябвало да се реши, е на масата на договарянията ", добави Йотова.

По-рано денем Украйна привика българския дипломат в страната поради изявлението на Радев по време на предизборния спор, че Крим " сега е съветска територия ". На срещата е било очебийно, че думите на сегашния български президент не способстват за развиването на добросъседските връзки сред Украйна и България и са в внезапен дисонанс с формалната позиция на София за поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните международнопризнати граници.

Румен Радев отговори на въпрос и за възможната интервенция на Турция в изборите у нас.

" Нашите връзки с Република Турция са значими. Турция е значим комшия, сътрудник и другар, само че връзките ни, както постоянно съм подчертавал на нашите срещи с президента Ердоган, би трябвало да се основават на пълноправие и почитание. Всяка една държавна интервенция в изборите на друга страна са неприемливи. В момента ревизираме всички обстоятелства за такава интервенция ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР