Няма нещо, за което, ако има желание да се постигне

...
Няма нещо, за което, ако има желание да се постигне
Коментари Харесай

Депутат: Трябва да се сложи край на плаващите мнозинства в този парламент

Няма нещо, за което, в случай че има предпочитание да се реализира договореност да не може да бъде реализирана в границите на няколко дни. Това е въпрос на политическа воля. Силно обезпокоен съм, че няма сериозен политически диалог. Виждаме канонада от политически нападки и подмятания от това, че отиваме на избори до това, че ще се разберем. Притеснението ми е подбудено от това, че сега се намираме в основен политически миг и би трябвало да водим сериозен диалог за страната. За това по какъв начин продължава да действа изпълнителната и парламентарната власт. Това разяснява в студиото на NOVA Йордан Иванов, народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната – Демократична България ".

" До момента няма подобен диалог и аз се надявам той да започва оптимално скоро ", посочи той.

По думите му би трябвало да се постави завършек на плаващите болшинства в 49-ото Народно заседание. Те възпроизвеждат сенките на корупцията в България. Станахме очевидци няколко пъти на това по какъв начин Има Такъв Народ и " Възраждане ", които са на повикване на ГЕРБ гласоподават по тяхна поръчка и би трябвало да се постави завършек на това. При избора на по този начин значимите контролни органи, регулатори, правосъден съвет не може да си позволим да не е ясно кой носи отговорност ", сподели още Иванов.

Според него тогава, когато са нужни повече гласове за избор на съответни лица в надзорен орган, би трябвало тези болшинства да ги търсим дружно с ГЕРБ. " Не ГЕРБ да употребяват " Възраждане " и Има Такъв Народ на повикване, по метода, по който го направиха със закона за медикаментите, като заобиколиха закона за публичните поръчки, както и при избора на подуправител на касата ", добави националният представител.

Йордан Иванов сподели още, че от ПП-ДБ желаят да е ясно кой носи отговорност.

" Откровено съм угрижен за страната. Разговорът би трябвало да бъде в посока на това по какъв начин да реализираме договореност, да убедим в границите на договарянията сътрудниците от ГЕРБ, за значимостта на това да изберем транспарантни регулатори. Ние с ГЕРБ би трябвало да носим отговорност ", акцентира Иванов.

Той добави, че задачата им е да създадат сполучлива ротация, само че дружно с това да осъществят значимите промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР