Няма нещо в записа, което да се различава от това,

...
Няма нещо в записа, което да се различава от това,
Коментари Харесай

Христо Иванов: ПП трябва да получат времето и спокойствието да вземат решенията си

Няма нещо в записа, което да се разграничава от това, което споделяме. Този запис се трансформира в опорна точка, сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка записа от диалог на депутати от Демократична България, излязъл по време на договарянията за сформиране на държавно управление с третия президентски мандат и разгласен от " ИТН " като причина да напусне договарянията.

Трябва да стигнем до някои правила – че в партиите би трябвало да вземаме групови решения, а не еднолични. Очевидно това е значима причина за липса на доверие, безнаказаност и в последна сметка за корупция. Това, което се случи беше, бягство от отговорност, боязън от ръководство, отвращение да се носи отговорност. Подозирам, че чувайки моя запис, те са чули какъв брой сложни решения предстоят и просто избягаха, съобщи Иванов.

Той разяснява и предлагането на Демократична България за огромна дясна коалиция.

Колегите в Политическа партия имат потребност от своето време, с цел да образуват решението си. Те би трябвало да получат времето и спокойствието да вземат решенията си. Да влизаш в нова коалиция е като да местиш от къща в градина в блок със съседи. Коалициите не са елементарен развой, само че тъкмо тъй като Демократична България е сполучлива коалиция, желая да кажа, че става въпрос за концептуален въпрос – дали се затваряме в стеснен кръг на взимане на решения, или ще заложим на смяна, на необятен формат на взимане на решения, уточни съпредседателят на Демократична България.
За да продължим смяната, Политическа партия би трябвало да се извърнат към тези, които започнаха смяната – демократичната общественост. Това се десетилетия, поколения, които надвишават партиите. Това са хората, които подсигуряват дълготрайната посока на страната. Именно към тях би трябвало да се обърне една бъдеща поръчка за ръководство, акцентира Христо Иванов, представен от novini.bg.
Само по този метод, като не разделяме тези хора, можем да решим двата въпроса за войната и за корупцията, които са свързани. За да можем да стартираме да ги решаваме, би трябвало да създадем няколко избора за политическа просвета – би трябвало да стартираме да вземаме групови решения, би трябвало да създадем обсега за правосъдната промяна, тъй като това е залог да извадим опита за изговаряне на присъди от политици, би трябвало да се произнесе съдът и да има самостоятелна прокуратура, не да сменим основния прокурор на ГЕРБ с наш основен прокурор, а прокуратурата да зависи от закона. Трябва да се разберем и че ще се отхвърляме от власт, от всяка доза власт, която не ни е нужна, тъй като ламтежът за безконтролна власт е началото на всяка корупция. Трябва да сложим и войната в центъра на политическия дневен ред, тъй като тя се води покрай нас, разяснява Иванов.

Трябва уверено да превъоръжим Българската войска, да проведем административната промяна посредством електронното ръководство. Това би трябвало да направи устойчиво ръководство, което приказва с всички, сподели още съпредседателят на Демократична България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР