Няма непреодолими противоречия по бюджета, просто трябва да се формулират

...
Няма непреодолими противоречия по бюджета, просто трябва да се формулират
Коментари Харесай

Денков: Няма непреодолими противоречия по бюджета

Няма непреодолими несъгласия по бюджета, просто би трябвало да се формулират разликите, тъй че да бъде допустим и за ГЕРБ, тъй като имаме потребност от тяхната поддръжка. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание министър председателят Николай Денков.По думите му има разминавания в метода, който би трябвало да бъде решен на масата на договарянията.

Бюджетът е толкоз значим приоритет за всички, че не мога да си помисля някой да тръгне да си играе с приемането и неприемането му, сподели той. Според него това, което е значимо, е двете страни да седнат дружно и да си обсъдят разликите.

" Точно това съм споделил на финансовия министър, това споделих и в един диалог с Борисов, тъй че чакам този диалог да се състои ", добави министър-председателят.

Акад. Денков разяснява итвърдението, че работи в поддръжка на Путин. Той го дефинира като неуместно. По думите му фактически диалогът какви средства отиват в съветския бюджет е сериозен и значим. Денков уточни, че методът, по който може да се реши този проблем, е да се изтеглят оптимално доста средства към бюджета, както и прекосяване към неруски петрол.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов посъветва финансовия министър Асен Василев бързо да преправи бюджета за идната година преди първото четене в пленарна зала. Пред публицисти Борисов посочи, че нямат да поддържат бюджета в настоящия му тип.По думите му държавното управление не може да падне поради бюджета.

Борисов посочи, че общините би трябвало да получат повече пари, като добави, че не става дума единствено за тези с кметове на ГЕРБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР