Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не

...
Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма непостижими цели, ако гражданската енергия е вложена за възхода на нацията

Няма непостижими цели там, където гражданската сила е вложена не за избавление поединично, а за възхода на цялата нация. Това съобщи в новогодишното си послание към нацията президентът Румен Радев.

По думите му, в днешната тържествена нощ дано не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е шанс в баницата.

Ето и цялото слово на президента без редакторска интервенция:

Скъпи сънародници,

Минути ни разделят от края на година, наситена с рецесии и провокации. Година, която сложи на тестване освен икономическата и обществена непоклатимост, само че и способността на политиците ни да реализират единодушие и да бъдат паралелно с жителите в общия ни път напред.

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната рецесия и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха естествените бедствия и следващите предварителни избори, а вярата за политическа непоклатимост се отсрочва за идната.

Но точно в моментите на тестване, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни сподели съпричастност и духовна мощ, зрялост и единство. За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и жители си подадоха ръка, с цел да приютят търсещите избавление от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на потърпевшите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да поддържат идеята за здравето на българските деца.

Затова в днешната тържествена нощ дано не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е шанс в баницата. Бъдещето е в задружните ни старания, в виновната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор.

Няма непостижими цели там, където гражданската сила е вложена не за избавление поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия триумф. Благодаря на всички, които през миналата година се бореха за една по-добра България.

Защото никой извън няма да се загрижи за нашия прогрес, за нашето достолепие и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и честен дълг.

Силно се надявам, че през новата година целите на българския парламент ще съответстват с тези на жителите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дълготрайното стабилно развиване на България. До сформирането на постоянно държавно управление, служебният кабинет ще продължи да извършва своя дълг за преодоляване на енергийната рецесия и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни.

Скъпи съотечественици,

Броени секунди ни разделят от Новата 2023-а година. Нека си пожелаем тя да донесе мир. Да я посрещнем с религия в себе си и вяра за бъдещето. Да надмогнем апатията и разделянето, тъй като единствено единни, със силата и гения на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят.

Вдигайки чашите, дано благодарим на всички близки и другари за обичта и поддръжката. Да отдадем дължимото на тези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем противоречива година и на нашите сънародници по всички краища на света.

Нека Новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, обич и благополучие!

Да ни е честита Новата 2023-а година!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР