Няма непосредствена опасност за околната среда вследствие на възникналия днес

...
Няма непосредствена опасност за околната среда вследствие на възникналия днес
Коментари Харесай

РИОСВ: Няма опасност за околната среда след инцидента в Източна промишлена зона в Русе

Няма непосредствена заплаха за околната среда в резултат на зародилия през днешния ден случай в „ Лубрика “ АД, в Източна промишлена зона на гр. Русе.

След получен сигнал за гърмеж на цистерна на територията на предприятието, шефът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова и специалисти направиха оглед на място. От способените институции са подхванати всички нужни ограничения за преодоляване на обстановката, при която има човешка жертва.

Моментните данни от автоматизираната станция на надзор качеството на атмосферния въздух, която е ситуирана на територията на Втора РСПБЗН-Русе не демонстрират превишения на следените атмосферни замърсители при възникването на случая. Метеорологичните условия са благоприятствали за бързото разпръскване на димните газове от гърмежа. Посоката напразно е била северозападна и газовете не са се разнесли към града. Маслата, които са били в цистерната и употребяваните гасителни средства са постъпили в приемната шахта - каломаслоуловител на предприятието.

„ Лубрика “ АД е оператор с издадено сложно позволение. Дружеството е уведомило инспекцията за зародилия случай. След привършване на следствието по случая РИОСВ-Русе ще упражни следващ надзор.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР