Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците,

...
Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците,
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Няма недостиг на лекарства в аптеките и болниците

Няма дефицит на лекарства в аптечната мрежа и в лечебните заведения, сподели служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев пред публицисти в Разград. Той се срещна с изпълнителния шеф на разградската болница доктор Станимир Георгиев, със зам.-кмета Добрин Добрев и с регионалния шеф Драгомир Златев.

В отговор на въпрос за изчезнали медикаменти за скарлатина, здравният министър уточни, че чува това за първи път. „ По принцип скарлатината се лекува с антибиотици, а антибиотици в аптечната мрежа имаме. Министерството постави старания за медикаментите, които бяха с максимален дефицит в цяла Европа и преди четири дни заредихме 27 560 опаковки Оземпик, 12 500 опаковки Fiasp, което ще задоволи пазара за идващите четири месеца “, изясни министър Меджидиев, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че има проблем с доставките на Вентолин, само че това, по думите му, е проблем в цяла Европа. Здравният министър уточни още, че има увещание за приемане от идващия месец на количества на Пулмикорт.

Меджидиев сподели още, че постоянно се наблюдават медикаментите, въпреки по думите му по този начин наречената система СЕСПА да е несъвършена и съгласно него би трябвало да се поправя. „ Подготвили сме законопроект, с който да поправяме тази проследяваща система и сега, в който имаме парламент, незабавно Министерството на здравеопазването ще внесе тези промени в закона, с цел да може да получим съответния надзор, който страната може да реализира върху търговците на едро, реекспорта на лекарства и всички тези механизми “, добави министърът на опазването на здравето.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР