Няма нарушения в доставките на горива, зърно, олио или която

...
Няма нарушения в доставките на горива, зърно, олио или която
Коментари Харесай

Шефът на НАП Румен Спецов: По времето на Горанов не са събрани 556 млн. лв. от хазарта

Няма нарушавания в доставките на горива, зърно, олио или която и да е хранителна стока в България. Това сподели в " Говори в този момент " изпълнителният шеф на Националната организация за приходите Румен Спецов.

Не е вменявано на Национална агенция за приходите да открива картели, предоставено ѝ е да се търсят налозите и напредването на стоките, безапелационен бе той. Апелира хората да не се поддават на спекулации.

" Не мога да приказвам за картел, само че това, което Национална агенция за приходите е открила, нямаме нарушаване на доставките на горива ", съобщи Спецов.

Той отговори и на обвиняванията от притежатели на дребни бензиностанции, че отношението към тях е друго от това към огромните компании: " Не мога да приказвам от името на страната, а от името на Национална агенция за приходите. Аз имам пред мен цялото придвижване на цените в съответния ден. В Национална агенция за приходите постъпва ежечасна информация във връзка с продажбите и доста ясно се вижда по какъв начин в 10 ч. една от тези бензиностанции подвига цените на бензина на 3.15 лева В 15 ч. цената е 3.04 лева В 20 ч. цената още веднъж е 3.15 лева ", сподели шефът на приходната организация.

Национална агенция за приходите продължава да ревизира цените на олиото, производството и превозването му към веригите. Според Румен Спецов хората сами са си основали напрежение на 12 март, когато имаше опашки за промоционално олио, за това са спомогнали обществените мрежи и медиите.

" Веригата е разпечатала брошурите 14 дни преди самата промоция и те са публикувани 7 дни преди реализирането ѝ. Тоест, съществуването на промоция не демонстрира някакво злонамерено деяние. В същия ден имаше промоция и в друга верига. Олио има и към днешна дата няма никакъв мотив за суматоха или подозрение, че нещо ще свърши ", счита Румен Спецов.

Вчера Национална агенция за приходите организира акция във компания в Камено, където иззе 300 000 тона зърно без документи.

" Преди това имахме информация от Министерството на земеделието за открити разминавания в заявените при тях количества зърно и това, което е открито в съответната база. Разликата е 300 000 тона, това са към 200 млн. лева Декларирано е едно количество, което те имат, след това е открито по-голямо количество, което е на място ", изясни Спецов.

В началото на акцията никой от чиновниците на компанията не е съдействал, по-късно денем са се появили представители, които са дали желаните документи. Напрежението към този момент е туширано, компанията продължава да работи и да изнася зърно.

Според Румен Спецов няма да бъде признато предлагането на Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР