Няма нарушение на правилата при проверката на колата на Националната

...
Няма нарушение на правилата при проверката на колата на Националната
Коментари Харесай

МВР не откри нарушения при проверката на колата на президентшата

Няма нарушаване на разпоредбите при инспекцията на колата на Националната работа за защита (НСО), в която се е возила брачната половинка на президента Десислава Радева. Това се споделя в известие на Столичната полиция, представено от организация "Фокус ".

В сряда на бул. "България " в столицата полицейски патрул стопира автомобил, в който се оказва, че се вози "охранявано лице ", съгласно първичната информация на Министерство на вътрешните работи. По-късно вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разясни, че в колата е била Десислава Радева – брачна половинка на президента. Автомобилът бил преследван от две патрулки, тъй като водачът отказал да спре. Полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени, обясни Каракачанов. Той добави, че при всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специфичен режим на придвижване, тя се ревизира.

"От осъществената инспекция на Столична дирекция на вътрешните работи по случая от 7 февруари се откри, че дейностите на полицейските чиновници при инспекцията на автомобил на НСО са в сходство с наредбите на Закона за Министерство на вътрешните работи и съответните други нормативни документи ", се споделя в формалното известие на Столична дирекция на вътрешните работи.

"Автомобилът е бил със затъмнени стъкла, без обозначителни белези за специфичен режим на придвижване, ръководен от чиновник на НСО и с него се е придвижвало охранявано лице. След определяне на горните условия полицейската инспекция е прекратена неотложно и автомобилът на НСО е траял по маршрута си ", е посочено още в известието на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР