Няма напускащи медицински сестри в Специализираната болница за активно лечение

...
Няма напускащи медицински сестри в Специализираната болница за активно лечение
Коментари Харесай

Шефът на Педиатрията: Не е вярно, че масово напускат медсестри

Няма напускащи медицински сестри в Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “. Това сподели за Българска телеграфна агенция доктор Благомир Здравков, шеф на лечебното заведение.

Информацията на доктор Здравков пристигна след изказванията, че има напускащи и отделението, в което се лекуват деца, заболели от диабет и по този начин ще остане без медицински сестри.

Напускат двама лекарски асистенти, посочи доктор Здравков и добави, че те са поискали да им се обезпечат места за специализация, които са били обезпечени.

Никой от тях, нито документално, нито устно е декларирал, че желае повишение на заплатите, сподели още той. Медицинските сестри в болничното заведение получават заплати, по-високи от заложените в Колективния трудов контракт, увери още доктор Здравков.

По рано през днешния ден Елисавета Котова, ръководител на Националната асоциация на деца с диабет, разгласи, че три медицински сестри напущат отделението по диабет на Педиатрията. Тя прикани родителите на деца с това заболяване да стачкуват пред лечебното заведение на 14 ноември - Световния ден за битка с диабета.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР