Няма напредък в преговорите със Северна Македония по никой въпрос,

...
Няма напредък в преговорите със Северна Македония по никой въпрос,
Коментари Харесай

Александър Сиди: Кирил Петков живее в друг свят, няма напредък в преговорите с РСМ

" Няма прогрес в договарянията със Северна Македония по никой въпрос, нито в стопанската система. Кирил Петков споделя приказки, той живее в различен свят ", това зазяви пред NOVA NEWS Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

Според него има прекалено много подправени вести по тематиката.

" Кирил Петков явно е поел ангажимент, надяваме се да му е ясно, че ще бъде свален от народа незабавно, в случай че промени актуалната позиция на България ", означи Сиди.

" Винаги има риск да се вдигне ветото, тъй като има депутати, които са поели ангажимент, те са поели подобен към Европейски Съюз и Съединени американски щати ", добави той.

" Ежедневното говорене по тематиката води до извода, че нещо се готви. Преди три години се разбрахме по цар Самуил и Гоце Делчев, само че македонската страна в никакъв случай не подписа протоколите, в този момент те ще ги подпишат и това ще се регистрира като триумф. Като триумф се регистрира и въздушната връзка София - Скопие, в случай, че с автомобил дистанцията се минава по-бързо ", сподели още Александър Сиди.

За него тези неща никога не са мотив да се приказва за прогрес в договарянията или отпадане на ветото от наша страна за влизане на съседката ни в Европейския съюз.

Според историка доцент Спас Ташев също няма прогрес в договарянията сред районен съд Македония и България, само че може да се има вяра на външно министерство, че няма смяна в българската позиция.

" Напредък няма, ще се направи опит да се покаже, че в Скопие се правят промени. В учебниците изобилства от обиди към България. Ще бъдат отстранени и няколко плочи с антибългарска устременост, само че не всички ", означи доцент Ташев.

" Натиск и сега има, тъй като в дневния ред на Европейски Съюз стои разширение към Западните Балкани ", съобщи той.

Историкът е уверен, че доктрината на Скопие е писана в Белград и Москва.

" Ако Белград и Москва не им разрешат да създадат промени, те няма да бъдат факт ", безапелационен е той.

За него сагата ще продължи, до момента в който Скопие не се реформира дефинитивно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР