Няма намерения за намаляване на пенсии и заплати. Това стана

...
Няма намерения за намаляване на пенсии и заплати. Това стана
Коментари Харесай

Министър Сачева: Няма да се намаляват пенсии и заплати

Няма планове за понижаване на пенсии и заплати. Това стана ясно от думите на обществения министър Деница Сачева в ефира на утринния блок на Нова телевизия.
Вчера пенсиите бяха вдигнати с 6.7%. Разбира се, че няма да се стигне до понижаване на пенсиите и минималната работна заплата, подсигурява министър Сачева. Ние сме безапелационни в това, че би трябвало да бъдат непокътнати 100% от приходите на служащите.
По отношение на мярката 60 на 40, Сачева сподели, че би трябвало да се следва отговорността към общите пари. Броят на избавените работни места и преодоляването на растежа на безработицата - два индикатора, по които се мери успеваемостта на мярката. Под 1000 души дневно записваме безработни през последната седмица. Днес 272 000 са безработни - намаляването се дължи на ограниченията, които подхващаме, сподели още Сачева. Министърът разясни, че наесен е вероятен растеж на безработицата поради сезонната претовареност.
По думите на Деница Сачева лимитираният запас, с който се разполага, би трябвало да бъде употребен там, където има най-голяма потребност. Подадени са 17 000 заявки за към 300 000 работни места, към 200 млн. евентуално ще разплатим по мярката 60 на 40, разяснява Сачева. Около 12 дни минават, до момента в който се получат средствата по тази мярка, стана ясно още от думите на министъра. 
По отношение на предстоящите резултати в края на годината от подхванатите ограничения, общественият министър разяснява, че задачата е да се задържат равнищата на безработицата към 6% - т.е. 300 000 работни места. Нашите старания са фокусирани върху поддръжката на заетостта. Ако се наложи, мярката 60 на 40 може да бъде продължена до края на годината, предвижда още министърът на труда и обществената политика.
Деница Сачева сподели, че се готвим за най-лошото, само че се надяваме на най-хубавото, като се работи по разнообразни сюжети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР