Няма начин соларните панели или електрическите коли да разрешат наболелите

...
Няма начин соларните панели или електрическите коли да разрешат наболелите
Коментари Харесай

Ивайло Раднев: Училище за соларни специалисти обучи над 500 души, 80 % от тях вече изграждат централи

Няма метод слънчевите панели или електрическите коли да разрешат наболелите екологични проблеми. Трябва да подходим изцяло към това предизвикването. Няма боклуци, има първични материали. Това сподели Ивайло Раднев от " Обсерватория за хрумвания 2D “ в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

" Обсерватория за хрумвания 2D “ е съдружие от хора, събрани от концепцията за силата на дребната общественост да трансформира средата, в която живее. Идеята му е да среща подрастващите с новите технологии, да дава неофициално обучение, като в това време застава и зад редица социалнозначими дела. Сдружението осъществя редица планове, свързани с рециклиращи и принтиращи технологии. Всяка година Обсерваторията провежда годишни лагери за деца на възраст 9-13 години.  

" Това, което ни събра, е, че всички имаме деца и виждаме динамичността на света, в който живеем. Всички тези деца в един миг просто няма да са готови за живота след 5 години. В момента се осъществя Училище за слънчеви експерти. Обучили сме над 500 души на възраст от 20 до 65 години. Над 80% от тези хора към този момент построяват съществени централи в България “, описа Ивайло Раднев.  

В момента сдружението построява най-голямото слънчево учебно заведение на Балканския полуостров на територия от 500 квадратни метра във фабрика " Добри Карталов “ в Габрово. ВЕИ секторът е един от най-динамичните в България, уточни предприемачът. " Променя се и считаме, че ние би трябвало да бъдем на гребена на вълната. Курсистите имат опция да видят в действителна конюнктура най-хубавите инвертори, акумулатори, панели, най-върховите технологии. Тази постройка ще действа след 15 дни. Искаме вратите да са отворени за всички. Идеята е да създадем развъдник за концепциите на младежи и те да имат място, където да опитват. Средата е най-важна “, изясни Ивайло Раднев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР