Няма начин да оцелеем без приятелки! Някои са само във

...
Няма начин да оцелеем без приятелки! Някои са само във
Коментари Харесай

Петте приятелки, от които всяка майка има нужда и съвети къде да ги намери

Няма метод да оцелеем без приятелки! Някои са единствено във виртуалния ни свят, други в call листа, трети са в прилежащия вход, само че с помощта на всички тях съумяваме да удържим ситуацията в границите на естественото, до момента в който сме в майчинство. За някои от нас това е същинско благосъстояние, тъй като с тях разменяме отзиви, паники, наслади, споделяме опит и обменяме скъпа сила, когато се случи да зациклим. Този лист е къс, само че изчерпателен. В него ще изброим петте в действителност скъпи видове майки, от които всяка майка се нуждае в живота си.

1. Тази, която ще оправдае всяко наше деяние

На множеството мами това е обичаният вид другарка. Тя е постоянно разполагаем, постоянно ни поддържа, без значение от това какъв брой отчайваща е обстановката в реалност. Тя постоянно е първата, която ще направи всичко по силите си, с цел да се почувстваме по-добре, без да слага под рецензия майчинските ни умения или да акцентира своите. И съвсем постоянно ще отбрани концепцията да създадем пуканки на децата. Разбира се, ще подчертае, че това не е най-здравословната храна за вечеря, нито са в основата на хранителната пирамида, само че не е проблем понякога децата да имат един ден за гледане на обичани филми в компанията на обичаното си лакомство пред екрана. Освен това, яденето на пуканки може да се причисли и към потребните действия, които развиват добра съгласуваност сред придвижванията на ръцете и очите, които са забити в екрана. Оправдаващият вид другарка постоянно ще ни каже няколко утешителни думи и ще ни напомни, че и тя е същата като нас.

Къде да я намерим: Най-доброто място да я открием е обществената мрежа.

2. Майката, която е на същата периодичност като нашата

Идеалната другарка за всяка майка е майката, чието дете е на възрастта на нашето. Тя поразително наподобява на нас самите, споделя мислите ни, все едно ги чете непосредствено в главата ни, държи се неподправено и се тревожи за същите неща, които тревожат и нас. Ако нямаме такава другарка, евентуално ще чакаме бебето ни да проходи на 6 месеца, а първото зъбче да се появи надалеч преди този момент. Тя сигурно ще ни подръпва за невидимата връвчица и ще ни връща в действителността.

Къде да я намерим: Пред кабинета на педиатъра, на детската площадка или на опашката в детската кухня.

3. Жената, която и виждала и знае всичко

Тя най-вероятно ще ни подсети, че и ние самите сме хранени с изкуствено мляко и подготвени пюрета. Тя е сдържана, няма да се въодушеви от достиженията на детето ни и надали ще се втурне да го гушка още щом прекрачи прага на дома ни. Нейните деца са по-големи от нашите и спомените за безсънните нощи са към този момент забравени, само че гледната й точка за това, което има същинско значение за майчинството е повече от скъпо. Точно, когато ни се коства, че всичко се срутва и че не ние останала грам храброст и мощ, тя ще се появи и ще ни измъкне от дупката. Тази другарка е вдъхновяваща, поради нещата, които прави и ни демонстрира, с това, че прави оценка високо сладкишите, които сме приготвили, само че и постоянно е подготвена да ни подсети, че не е потребно да се тревожим за дреболии, тъй като идващият стадий от живота, който ни дебне зад ъгъла е още по-сложен.

Къде да я намерим: Пред детската градина или пред учебно заведение, където чака по-голямото си дете.

4. Майката, която ви симпатизира

Тя ще ни се притече на помощ или с чаша чай в ръка, до момента в който ние си мислим, че всеки миг ще припаднем, поради това, че на учебното зрелище детето ни се е провалило с гръм и тропот. Тя в никакъв случай не разпитва, не ни тика в ръцете потребни наставнически четива и не стартира диалозите си с нас с: „ Добре, ти опитвала ли си да … “ Тя е постоянно спокойна и непоклатима и от нея лъха сигурност, че няма по какъв начин да не оцелеем в това майчинство, даже то да е в самото си начало.

Къде да я намерим: Пред кабинета на педиатъра. Тя знае най-малко два различни метода за справяне с ушните инфекции, осведомена е с най-хубавото средство за справяне с безсънието, ще ни предложи положително вино, което също ще ни помогне да спим по-добре.

5. Приятелката, на която можем да се обадим когато и да е, за каквото и да е

Ако брачният партньор ни се обади, че ще работи до късно, тя е индивидът, с който можем да изядем приготвената вечеря, тъй че да не се похаби, както и отлична компания за чаша вино, откакто децата си легнат. Тя не взема уговорките си прекомерно съществено и когато и да се появи на прага е добре пристигнала. Никога не разтребваме къщата си, тъй като ще идва и в никакъв случай няма да се отнесе надменно към изказванията ни, че не можем да се оправим с нормалните задания на майчинството. А, и още нещо, постоянно знае най-близките детски площадки, до които има най-малко едно смислено кафене. Неясно по какъв начин обаче, тя постоянно съумява да свърши всичко, което би трябвало за деня и да й остане време за приятелки, без значение от това, че съвсем когато и да е най-малко едно от децата й е по пижама.

Къде да я намерим: На детската площадка, седнала на някоя скамейка, до момента в който децата й са в другия завършек на площадката, където се надвикват на воля.

Ако и вие като нас, към момента нямате своята петица от положителни приятелки, зарежете нормалните занимания и излезте, с цел да потърсите своите хора, с които да създадете лично, комфортно и дружелюбно племе, което ще трансформира майчинството ви в същинска наслада.

Инфо: http://purvite7.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР