Няма начин да не сте ги виждали - родители, които

...
Няма начин да не сте ги виждали - родители, които
Коментари Харесай

Свежи инструкции за справяне с капризно хлапе

Няма метод да не сте ги виждали - родители, които просто не са в положение да управляват държанието на децата си. Може би от време на време укорявате тези майки и татковци, които не съумяват да успокоят своите крещящи хлапета, които упорстват за нещо си и се тръшкат по земята в магазина, вземат играчките на другите, хвърлят новия конструктор, тропат с крак…

Но това може скоро да се случи и на вас. И в моментите, когато ви се желае направо да побегнете, тъй като не можете да се справите с капризите и неприятното държание на детето си, знайте, че не сте сами. Не сте прави, в случай че си мислите, че всички ви осъждат като несправящи се родители, това е илюзия – всички в близост са на ваша страна: продавачите в супера, стюардесите в самолета са виждали най-различни деца и обстановки, тъй че вашият случай е просто един от тях, твърди детският психолог Алла Воробьова пред parents.ru и преглежда разнообразни образци, с цел да помогне.

В магазина за хранителни артикули

Когато отивате да пазарувате с детето, разказвайте му за всички артикули, които ще купувате – какви цветове са яйцата, чушките, за какво би трябвало да купите точно този вид ябълки и за какво е значимо да се яде пълнозърнест самун. Малкото евентуално няма да запомни и половината от получената информация, само че ще се постарае да ви слуша и няма да се суети и да капризничи към стелажите, а ще ви следва и ще пробва да оказва помощ да намерите това, което да сложите в пазарската количка.

Следната фраза е елементарна, само че работи: „ Потърпи още пет минути, скоро ще си тръгнем. “ Ако въпреки всичко детето стартира да тича и да не слуша, помолете го да ви откри млякото със зелен етикет или нещо мюслите в оранжева опаковка – по този начин то ще се почувства значимо и отговорно.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР