Няма място за повече отлагане на модернизацията на армията. Проблемите

...
Няма място за повече отлагане на модернизацията на армията. Проблемите
Коментари Харесай

Румен Радев: Дебатът за модернизация на армията вече не търпи отлагане

Няма място за повече отсрочване на модернизацията на армията. Проблемите на българската войска никога да не се политизират, а да се работи най-малко в това поле – с само за решение на проблемите на въоръжените сили.

Това съобщи президентът Румен Радев пред медии на полигон „ Ново село ”, напомняйки, че по тематиката към този момент има извършени четири Консултативни съвета по национална сигурност, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Не знам още какъв брой КСНС би трябвало да организирам, с цел да убедя политиците, че би трябвало да има рационализация на армията. Боксуването е вследствие на непрекъснатото в годините отменяне на стратегии за рационализация, които висшето военно управление изготвяше и продължава да изготвя, съобщи президентът и висш главнокомандващ.

Домогването до властта в България би трябвало да изключват некомпетентността и лъжата - същите участваха в няколко държавни управления, в няколко национални събрания, в този момент същите бързат да доставят въоръжение на Украйна. Това е недостойна позиция, съобщи още Радев.

Според него даването на въоръжение за Украйна без да са въведени нови мостри, ще докара до дефицити.

Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна незабавно ще получим като подарък НАТО-вско въоръжение издава непросветеност. Всяка партия и политик с упоритост да ръководи, би трябвало най-накрая да се ангажира за ново въоръжение и едвам тогава да дава наличното, сподели Румен Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР