Няма много неща, които Робърт Гарсия да не е постигнал

...
Няма много неща, които Робърт Гарсия да не е постигнал
Коментари Харесай

Треньорът на Джошуа: Той ще е 15-ия ми шампион

Няма доста неща, които Робърт Гарсия да не е постигнал в кариерата си на боксьор от международна класа, а по-късно и на доста добре прочут треньор. Едно от дребното, което не е правил, е да изведе собствен боксьор до купата в тежка категория. Тази цел е напълно близо – би трябвало единствено Антъни Джошуа да победи Олександър Усик в реванша посред им на 20 август в Саудитска Арабия. Те ще се бият за купите на WBA, IBF, WBO и IBO.

„ Искам моят първи първенец в тежка категория “, разгласи Гарсия. „ Досега имам 14 първенци. Джошуа ще бъде 15-ия ми първенец, само че първи в тежка категория. Това е голямо. Огромно и за мен също “.

Корените на Гарсия в спорта са дълбоки. Той завоюва IBF купата в лека категория, преди да се трансформира в добре прочут треньор. Сред неговите първенци са Мики Гарсия, който има трофеи в четири категории, Хосе Рамирес и Джеси „ Бам “ Родригес.

Всички от тях упражняваха в RGBA – Робърт Гарсия Боксова Академия в Ривърдейл, Калифорния. Наскоро Гарсия напусна лагера на Джошуа за малко, с цел да бъде дружно с Родригес за мача му против Сор Рунгвисай приключил с победа с нокаут в 8-и рунд.

Джошуа господства в тежка категория три години преди Анди Руис да го победи в исторически мач през юни 2019 година в „ Медисън Скуеър Гардън “. Джошуа си върна купите в реванш през декември същата година, само че по-късно загуби от Усик предишния септември в Лондон.

„ От декември пътувам доста. Често съм в Англия, с цел да работя с Антъни. Сега той е друг. Начинът, по който мисли, по който тренира, е друг. Той подходи неверно в предишния мач с Усик. Това е минало. Сега нещата ще са разнообразни “, приключва Гарсия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР