Няма места за паркиране, Защо си вършите работата?, Принуждавате ни

...
Няма места за паркиране, Защо си вършите работата?, Принуждавате ни
Коментари Харесай

Антипаркинг жалби удивиха Общинска охрана! Глобен се видя жертва без права

" Няма места за паркиране ", " Защо си вършите работата? ", " Принуждавате ни да паркираме погрешно, а по-късно глобявате ". Това гласят дребна част от недоволствата и упреците, постъпващи всекидневно в пловдивската Общинска полиция, описа за читателите на Plovdiv24.bg шефът на общинското дружество Александър Стайков.

" Знам, че чиновниците на общинска защита ползват нормите, открити от Общински съвет. Съгласен съм, че колите не би трябвало да паркират върху тротоарите, тъй като ги унищожават, а ремонтът е безценен, пречат на пешеходците и ги настройват против автомобилистите. Същото важи и за тревните площи. Но моето отвращение, противоречие и протест е против това, че Общината не си е свършила работата и по тази причина има наглостта да глобява хората ", написа в една от най-пресните тъжби, попаднали на бюрото на Стайков. 

Макар че в последните години се направиха значително нови паркинги, ремонтираха се и значително съществуващи, съответният жалбоподател (от централна градска част) упорства, че администрацията не е основала задоволително паркоместа и паркинги, където жителите да си стопират колите даже и против месечни наеми и по тази причина принуждава шофьорите да паркират на непозволени места, а след това... После ги глобява.

Има и упреци, свързани с това, че общинските чиновниците са се " сетили внезапно " да ползват закона, откакто хората към този момент са привикнали да паркират погрешно, което " не е по никакъв начин разумно, морално и заслужено ", показва в писмото си въпросният санкциониран, молещ за опрощаване на глобата.

Друг пък най-сериозно се жалва, че чиновниците на общинска защита не вършат фотоси на нарушаването като доказателствен материал и по тази причина не можело да се потвърди и " неявяване " на нарушаване.

" Дори и военните нарушители на Нюрнбергския развой са били засипани с доказателства и са имали прави и опция за юридическа отбрана ", пишеше в жалбата, удивява се Стайков. " Много са недоволствата. Но доста са и санкционираните. Хиляди, доста хиляди на годишна база ", обобщава той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР