Няма майка, която веднага след като се сдобие с рожба,

...
Няма майка, която веднага след като се сдобие с рожба,
Коментари Харесай

7 вредни съвета към младите родители

Няма майка, която незабавно откакто се снабди с рожба, да не е затрупана със препоръки от близки, а неведнъж и от изцяло непознати. Повече от тях – непоискани.

Част от тях може и да оказват помощ в развъждането и възпитанието, само че не рядко те чуват и искрено нездравословни препоръки. 

Ето тези, които младите родители не трябва да следват и е по-разумно да се създадат на глухи.

1. " Не го привиквайте да спи на ръце! "

Сякаш бабите имат вграден таймер, който дефинира точното време, което бебето е прекарало в ръцете на родителите си. И по някаква причина все те упорстват, че мястото на новороденото е в люлката, в количка, на килима... само че не и в ръцете на любящ татко и майка. Защото, в случай че се гушка и носи на ръце, то ще се разглези.

Това, несъмнено, не е правилно. Няма по какъв начин да разглезите бебето с обич. Може обаче то да пораства обезпокоително и нестабилно, в случай че от ранна детска възраст го лишавате от топлота, внимание е обич.

2. „ Не позволявайте на детето ви да ви манипулира! И никога не тичайте при него, при първия му вик. Защото ще свикне. “

Този съвет опонира на самата природа. Едно малко и беззащитно бебе постоянно ще плаче, с цел да извика своя родител. Защото единствено до него то се усеща в сигурност. Не може да става въпрос за никакви операции в такава ранна възраст.

3. „ Детето би трябвало да спи в личното си креватче! “

Това е може би една от най-популярните изречения, които младите родители чуват от опитни баби и дядовци и строги педиатри. Но истината е, че няма нищо по-естествено от това мъникът да спи в компанията на родителите си. Има и доказателства, че това се отразява удобно върху развиването на бебето, ключ е към сполучливото кърмене и доста понижава вероятността от синдрома на неочаквана гибел. Ако се съмнявате, че вашето легло е задоволително безвредно за бебето, деликатно проучете разпоредбите за взаимен сън. И спете умерено!

Снимка: Getty Images

4. „ Не е мъжка работа  таткото да се занимава с новородено! “

Образът на Мадоната с младенеца седи толкоз крепко в съзнанието на хората, че даже и в 21 век никой не вижда таткото в ролята на Мадоната. Но за децата от всевъзможен пол от първите дни на живота е доста значимо да прекарват време както с мама, по този начин и с баща!

Първо: близкото другарство образува привързаността на бебето към родителя.

И второ, в никакъв случай не би трябвало да забравяте, че една млада майка постоянно се нуждае от помощ. Най-добре е таткото да ѝ предложи тази помощ!

5. „ Трябва да кърмите бебето си по график. След първата година кърмата не съдържа нищо потребно! “

Най-надеждният метод да неуспехите кърменето е като спазвате непоколебим график и не се преценявате с неговото предпочитание. Ключът към сполучливото кърмене е да слагате бебето на гърдата допустимо най-често, тъй като млякото се създава в отговор на сукането. Не е правилно и, че няма потребност да го кърмите, откакто навърши една година. Световната здравна организация препоръчва да се резервира кърменето допустимо най-дълго и неотдавна бяха оповестени нови данни, съгласно които майчиното мляко има забележителен и извънредно позитивен резултат даже върху здравето на тригодишно дете. Така че кърмете, колкото сметнете за добре - и не слушайте никого!

Снимка: Getty Images

6. " Не мъкнете бебето на всички места, мястото му е вкъщи! "

За доста дами отпуската по майчинство се трансформира в синоним на обществена изолираност: те прекарват по-голямата част от времето си или вкъщи, измежду четири стени, или въртят кръгчета с количка в най-близкия спокоен парк.

Бабите не утвърждават разходки до близкото кафене, срещи с приятелки в центъра на града или пътувания до далечни земи в компанията на бебето. Но на вятъра! Първо, постоянно е по-добре бебето да е да е покрай родителите си, където и да се намират те. И второ, доста е значимо да покажете на мъника от най-ранна възраст, че отвън вашия комфортен апартамент има прелестен свят, който е толкоз забавен за проучване.

7.„ Мийте пода два пъти дневно! Всичко към детето би трябвало да е стерилно! ”.

Не бъркайте детска стая с операционна! Прекалената непорочност е не по-малко нездравословна за детето от мръсотията. Ежедневният контакт на детето с микробите (в рационални, несъмнено, количества) оказва помощ за образуването на неговия имунитет, а цялостното неявяване на дразнители не обезпечава нужното образование и в последна сметка отслабва естествените му защитни функционалности!

Това е задоволително безапелационна причина да се откажете от ежедневното разчистване, изваряването на пелени и гладенето им от двете страни.

По-разумно е да посветите повече време на това, което е в действителност значимо. Например, взаимни разходки из планината или най-малко в парка на чист въздух.

По материали на detstrana.ru, Мона Василава / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР