Няма манипулации при търговията на ток на борсата, а по-високите

...
Няма манипулации при търговията на ток на борсата, а по-високите
Коментари Харесай

Константин Константинов: Няма манипулации при търговията на ток на борсата

Няма операции при търговията на ток на борсата, а по-високите цени в някои от дните през последните седмици се дължат по-скоро на неналичието задоволително опит на част от комерсиалните участници. Това сподели в изявление за " Хоризонт " изпълнителният шеф на Българската самостоятелна енергийна борса Константин Константинов.

Анализът, който са създали, демонстрира, че през същия интервал има повишаване и на европейските пазари. У нас пък един от блоковете на АЕЦ " Козлодуй " беше спрян за планов годишен ремонт. Част от търговците са имали дълготрайни контракти за доставка на ток от централата, които са изтекли в средата на септември. Това ги е предиздвикало да купуват и продават електрическата енергия по по-високи цени, каквито са цените на електрическата енергия при краткосрочните покупко-продажби, изясни Константинов:
" Правилно или не това държание не е опит за операция. То по-скоро е на избрани търговски участници да заместят електрическата сила и да попълнят тази празнина в интервала на доставка под двустранните си контракти. Повечето търговски участници нямат огромен опит в борсовата търговия с електрическа сила и може би по тази причина се получава недотам положително предугаждане какво ще стане, когато по средата на месеца заради планов годишен ремонт са прекратят избрани доставки ".

Цялото изявление с изпълнителния шеф на Българската самостоятелна енергийна борса Константин Константинов може да чуете в Предаването Преди всички.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР