Няма логика водещ лекар в болница да взима 2200

...
 Няма логика водещ лекар в болница да взима 2200
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Общинските малки лечебни заведения служат само за политически цели на локалните лидери

" Няма логичност водещ доктор в болница да взима 2200 лева, а шефът  - 25 000 лева У нас няма нито една частна болница, която да има дълг. Всички държавни обаче са с задължения ”, разяснява в ефира на Нова телевизия д-р Мирослав Ненков по мотив изказванието на общински, държавни и частни лечебни заведения, че няма да могат да обезпечат началните заплати, заложени в груповия трудов контракт, в случай че не се покачат цените на клиничните пътеки.

 

„ Неизпълнението  на този ангажимент ще докара до преустановяване на контракта на лечебното заведение с Касата. Имаме голямо предпочитание в опазването на здравето да се получават едни положителни заплати, които да подхождат на всеотдайността на чиновниците ".

 

Проблемът е, че болничната активност у нас е прекомерно контролирана. Първо от медицинските стандарти, където се споделя, че в едно поделение би трябвало да работят най-малко 6,8,12 лекаря. В идващия миг клиничните пътеки залага един най-малък престой на болния. Тоест, в случай че вие се чувствате добре на третия ден, би трябвало да останете до шестия, тъй като по този начин е заложено. Това лимитира броя на пациентите, които може да се лекуват. Последната регулация са лимитите. Дори да се усилят пътеките, за което се борим, да се покрие най-малко инфлацията, която е сега, това отново не води до решение на казуса ”, твърди д-р Лалка Коева, член на Националното съдружие на частните лечебни заведения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР