Няма логика смъртта на Навални да е свързана с предстоящите

...
Няма логика смъртта на Навални да е свързана с предстоящите
Коментари Харесай

Сергей Станишев не вижда връзка между смъртта на Навални и изборите в Русия

„ Няма логичност гибелта на Навални да е обвързвана с идните избори в Русия и да се получава нагнетяване на напрежението. “ Това разяснява пред Българска национална телевизия Сергей Станишев - евродепутат, някогашен министър председател и някогашен ръководител на партията на европейските социалисти.

„ Политическата отговорност за това, че един опозиционен водач умира в тежки условия е на властта. Не виждам логиката това да се прави 2-3 месеца преди изборите и да става нагнетяване на напрежение. Според мен казусът беше решен в огромна степен за властта с отстраняването на Навални от общественото пространство. Той оставаше знак, само че за една дребна част от съветското общество “, сподели евродепутатът.

„ Очевидно за мен е, че Навални беше политически пандизчия. Той беше наказан за политическата си активност. В Русия без подозрение през днешния ден е един властнически режим. Добро увещание и урок за България е характерът на властта в Русия. Ние доста постоянно и с съображение имаме рецензии и неодобрение към нашата политическа и институционална система, към правосъдна система, и за работата на политическите партии, държавно управление, парламент. Всичко е правилно. Това са доста дефектни институции в нашите условия, постоянно. Но като цяло през последните 30 години се придвижихме изрично в една европейска посока. Много постепенно, трудно, еволюционно се доближаваме до развитите страни с одобрена народна власт, тъждество на закона и всичко, което е належащо за обикновено и умерено развиване, за отбрана на правата на всеки един човек “, добави Сергей Станишев.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР