Няма лидираща личност, която да е промотирала идеята за ново

...
Няма лидираща личност, която да е промотирала идеята за ново
Коментари Харесай

Костадин Паскалев за новото ляво обединение


Няма лидираща персона, която да е промотирала концепцията за ново ляво обединяване и да е създавала организация за това. Това сподели в предаването " Лице в лице " Костадин Паскалев.

" Това е една група социалисти, която се съставлява от „ Социализъм 21 век “, „ Социалисти бг “, също обединяване в Българска социалистическа партия, младежката конструкция в Българска социалистическа партия, леви хора и младежи, които симпатизират на социалистическата концепция ", разясни той и добави, че Първанов е поканен да взе участие в тези диалози.

„ Проблемът в България е, че има доста лидиращи персони, които, когато не са подложени на либерален надзор, в последна сметка изкривяват политическия развой ", разяснява социалистът.

Паскалев разясни, че концепцията за ново обединяване е зародила на база на полемика в средите на Българска социалистическа партия и на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

„ На последния пленум на Националния съвет направихме предложение да проработи Изпълнителното бюро на партията за основаване на ляво обединяване. Взе се такова решение. Ръководството не прави никакви старания в тази посока и тази група тръгнахме в посока на отваряне на разговора със съответните политически партии “, изясни Костадин Паскалев.

Той добави, че това са „ АБВ и Румен Петков, „ Изправи се. бг “ и Мая Манолова, прогресивната линия на Красимир Янков, „ Движение 21 век “ на Татяна Дончева, МИР на Симеон Славчев, „ Нормална България “ на Георги Кадиев “.

„ Идеята е, че ще се опитаме да поговорим за левите хрумвания в България, имат ли почва у нас и могат ли да бъдат осъществени. Това са 8 политически партии. Ще се разясняват съответни секторни политики. Ако се стигне до единодушие, че може да се осъществя сходна политика, ще се одобри една обща декларация и ще се предложи на националните управления на всяка от тези партии да вземат решение за започване на основаване на ляв блок или ляво обединяване “, означи Паскалев.

По думите му новото от това, което се е случвало досега, е, че има равнопоставен диалог сред политическите субекти от хора, които имат сходни хрумвания и се пробват да създадем развой на единство.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР