Няма лична кампания за отстраняването ми, заяви пред БНТотстраненият от

...
Няма лична кампания за отстраняването ми, заяви пред БНТотстраненият от
Коментари Харесай

Няма лична кампания за отстраняването ми, смята бившият председател на Сметната палата

Няма персонална акция за отстраняването ми , съобщи пред Българска национална телевизия отстраненият от Народно събрание ръководител на Сметната палата Цветан Цветков. Той дефинира причините за отстраняването му като несъстоятелни и уточни, че проекторешението за това, импортирано в Народното събрание, не е съдържало претекстове в тази посока.

Цветков акцентира, че Сметната палата няма нищо общо с проблема Nexo и подсети, че даренията от чиновници на криптобанката към „ Демократична България ” са оповестени на уеб страницата. В средата на април се чака да излезе одитният отчет за акциите на партиите, взели участие в изборите на 2 октомври. В рамките на него ще бъдат тествани и тези дарения, добави той.

Според Цветков би трябвало да има държавна дотация за партиите, с цел да могат те да действат обикновено.

По думите на Цветков Народното събрание не е спазил законовата процедура по отстраняването му, тъй като тя би трябвало да стартира с приемането на правила за избор на нов началник.

И двамата му заместници също са с изминал мандат. Той ще обмисли дали да предприеме дейности по отношение на отстраняването му.

Цветков уточни, че си потегля от поста с гордо вдигната глава.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР