Няма лекарствен продукт и ваксина, която да бъде на 100%

...
Няма лекарствен продукт и ваксина, която да бъде на 100%
Коментари Харесай

Българският представител в Европейската агенция по лекарствата: Няма лекарство и ваксина, които да пазят на 100%

Няма лекарствен артикул и ваксина, която да бъде на 100% ефикасна и за това би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията след първата и втората ваксина. Toва съобщи проф. Илко Гетов, представител на България в Комитета за медикаменти за хуманна медицина в ЕМА пред Българска национална телевизия.
Той прикани хората, които имат някакви подозрения и терзания, да търсят здравна помощ, тъй като вирусът е непредвиден със своята свирепост.
 Д-р Момчил Баев: Няма да реализираме висок имунизационен обсег поради отрицателните настройки в обществото Д-р Момчил Баев: Няма да реализираме висок имунизационен обсег поради отрицателните настройки в обществото
„ Моето огромно безпокойство е, е че няма да успеем да реализираме толкоз висок имунизационен обсег поради отрицателните настройки в общест...
Ваксините основават имунитет в рамките от 8 до 10 месеца. По думите му би трябвало да бъдем доста деликатни, тъй като имунизацията има своя резултат и изгода, само че резултатите от действителните практики би трябвало да ги прехвърлим в информацията.
В България няма френски вид на ковид, увери проф. Гетов и добави, че за английския и бразилския вариант ефикасността на имунизацията е доста висока. За южноафриканския вариант има понижаване на ваксиналната резултатност, само че за бъдещи варианти проф. Гетов не може да каже нищо съответно, тъй като не са изследвани. Производителите не престават да надграждат своите артикули за новите варианти, разновидности и тяхната вирулентност.
Той е на мнение, че има задоволително информация за позволените ваксини, а различен бил казусът, в който жителите се интересуват и четат, която е от недействителен източник и биват въвличани в лавини от неточна информация.
Проф. Гетов разясни, че отношението полза-риск на имунизацията „ Астра Зенека “ остава позитивно, като през днешния ден следва да се вземе решението за продуктивната информация и прибавяне на акценти за сигурността и предизвестията в листовката. Тепърва ще бъде добавено това, че са вероятни появяването на тромботични произшествия, защото въз основата на направения разбор би трябвало да се промени информацията за да бъдат по-внимателни лекарите, които слагат имунизацията.
 AstraZeneca понижава доставките за Европейски Съюз с 2,5 пъти през второто тримесечие AstraZeneca понижава доставките за Европейски Съюз с 2,5 пъти през второто тримесечие
AstraZeneca е понижила проекта си за доставка на ваксини за страните от Европейски Съюз с 2,5 пъти за второто тримесечие - от 180 милиона дози по дого...
Проверени са всички данни по отношение на имунизацията, а реакциите, типични за имунизирането, като има и такива по-редки като 1 случаи на един милион имунизирани. В България няма засечени съществени реакции на имунизацията и в случай че тя не се е появилата първата седмица след първата игла, шансът да се появи е съвсем нулев, посочи проф. Гетов.
Най-големият потребител на имунизацията на „ Астра Зенека “ е Индия. Той се надява скоро да има и българска ваксина, която да премине същата процедура по разрешаване.
У нас честотата на поява на нежелани реакции от имунизациите остава в границите на предвидимото – към 2 реакции на 1 000 ваксини. Ние започваме да трупаме имунитета, за който приказва, означи той. След първа игла към 14 до 28-я ден 42% е ваксиналната резултатност и за това се постанова слагането на втората доза.
Всякакви кръвни болести, хематологични би трябвало да се следят от лекарите. Много е значимо, че случаите в Европейски Съюз са повече при по-млади хора до 55-годишна възраст и дами, което може да се изясни, че имунизацията с „ Астра Зенека “ била повече измежду младежите, сподели още проф. Гетов.
 Алергии и ваксини против Covid-19 – по кое време да търсим връзка Алергии и ваксини против Covid-19 – по кое време да търсим връзка
Каква е връзката сред имунизациите против ковид и опцията за поява на алергии, по кое време да търсим връзка сред двете? Темата комен...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР