Няма лъжа! В Деня на шегата 1 април стартира 60/02“

...
Няма лъжа! В Деня на шегата 1 април стартира 60/02“
Коментари Харесай

Мартен и Жлъч представят хип- хоп в ефира на Радио София

Няма неистина! В Деня на шегата 1 април започва „ 60/02 “ – първото предаване за хип-хоп просвета в национална електронна медия. Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио София на БНР Мартен и Жлъч ще разнищят на части цялата субкултура, наречена хип-хоп.

Един от най-емблематичните диджеи у нас се съюзява с господаря на римата, с цел да показват хип-хопа - течение, което поражда през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро- и латиноамериканците. Понятието е издигнато върху четири детайла: диджействане, графити, брейк танц и рапиране. Сред неговите разклонения са бийтбоксът, особено обличане и характерен диалект.

Предаването на Мартен и Жлъч ще е с дълготрайност 60 минути, ще се излъчва онлайн от София  (оттам и референцията 02 - телефонен код на столицата).

Освен към най-новите трендове в стила, водещите ще се извърнат и към „ Златния век на хип-хопа " (1986 – 1992) цялостен с фънк, протест и секс - нещо, което е белязало вечно живота им.

Очаквайте и неподготвено рапиране (free style) на посетители с Жлъч, както и живи осъществявания на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на DAYO, Rawlnad, Гена, TromBobby и доста други.

Диджей Мартен приканва напълно съществено: „ Слушайте всяка неделя Радио София от 22.00 часа! Започваме на 1 април. По този метод ще попаднете на единствената национална електронна медия с предаване за хип-хоп културата “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР