Няма конкретна информация, че Република Молдова е заплашена от военна

...
Няма конкретна информация, че Република Молдова е заплашена от военна
Коментари Харесай

Румънският президент: Няма информация за заплаха срещу Молдова

Няма съответна информация, че Република Молдова е застрашена от военна позиция или че е взета на прицел от някого, съобщи през днешния ден румънският президент Клаус Йоханис на взаимна конференция с гостуващия в Букурещ президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи организация Аджерпрес, цитира Българска телеграфна агенция.

" Република Молдова е доста значим въпрос за Румъния “, съобщи Клаус Йоханис. Той означи, че Румъния и Германия си сътрудничат доста добре в връзките с Република Молдова и изрази очакване това да продължи и в бъдеще.

Във връзка с НАТО и Европейски Съюз румънският президент направи разграничаване, като подсети, че Молдова се е оповестила за неутрална страна. „ Не мисля, че сега може да има някакви съответни начинания за доближаване на Молдова с НАТО “, сподели Йоханис. Той още веднъж акцентира, че Румъния поддържа интеграцията на Молдова в Европейския съюз и напомни за помощта, която Букурещ оказва в тази тенденция.

От своя страна немският президент Франк-Валтер Щайнмайер сподели, че опциите за дестабилизиране на Република Молдова от страна на Русия са известни, само че изрази убеденост, че водачите в Кишинев са задоволително мощни, с цел да се опълчват.

" Живеем във времена, в които е мъчно да се изключат някои тематики. Твърде доста пъти сме били изненадвани от изказвания на Русия “, сподели немският президент и уточни, че през днешния ден с Йоханис са разискали задълбочено рисковете от войната на Русия против Украйна за прилежащите страни.

Франк-Валтер Щайнмайер сподели, че загрижеността за дестабилизиране на Молдова не е нова и е обвързвана с въздействието на Русия в Приднестровието.

Щайнмайер означи, че Република Молдова се нуждае от поддръжка освен под формата на помощ, само че и във връзка с огромния брой бежанци, идващи от Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР