Няма кауза, която да оправдава смъртта на хора, мирно честващи

...
Няма кауза, която да оправдава смъртта на хора, мирно честващи
Коментари Харесай

Румен Радев е потресен от атентатите в Шри Ланка

" Няма идея, която да оправдава гибелта на хора, спокойно честващи един ярък празник на възраждането и добродетелта ".
Това написа в съболезнователната си депеша българският президент Румен Радев до своя сътрудник президента на Шри Ланка Майтрипала Сирисена във връзка многочислените жертви при атентатите от тази заран.

Припомняме, осем гърмежа в Шри Ланка - три в католически храмове, три в първокласни хотели, в зоологическа градина и един неуточнено къде .
 Най-малко 207 избити и стотици ранени от бомби в църкви и хотели в Шри Ланка Обновена
Най-малко 207 избити и стотици ранени от бомби в църкви и хотели в Шри Ланка

Навръх католическия Великден

Държавният глава дефинира нападенията против религиозни храмове и почтени жители, при които бяха убити и ранени стотици души, като изключително непоносим и безчовечен акт.

Румен Радев показва от името на българския народ и от свое име най-дълбоки съболезнования на фамилиите на починалите и насочва благопожелание за бързо и сполучливо възобновяване на потърпевшите при нападенията.

Съболезнователна депеша изпрати и министър председателят Бойко Борисов до министър-председателя на Шри Ланка Ранил Викремесингхе . Борисов написа, че е покъртен от атентатите и осъжда тези жестоки актове на тероризъм, които не биха могли да бъдат оправдани с никакви дела.

" От името на българското държавно управление и от свое име изричам най-дълбоки съболезнования на Вас и околните на жертвите , както и най-искреното ни състрадание към болката на приятелския народ на Шри Ланка. Пожелавам бързо възобновяване на всички потърпевши ", показва още Борисов в своята депеша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР