Няма какво туризмът да занимава обществото с това, че не

...
Няма какво туризмът да занимава обществото с това, че не
Коментари Харесай

Експерт се обърна към туристическия бранш: Не е лесно да задържиш вече жена вкъщи, какво да говорим за персонала? Ухажвайте си го!

Няма какво туризмът да занимава обществото с това, че не може си откри личен състав. Обществото ли би трябвало да откри готвач? Така се възмути проф. Румен Драганов в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " .

" Ами, вземи си готвач от предходната година, в случай че не можеш да вземеш готвача от предходната година, вземи го от по-миналата година. Ама в случай че ти 10 години по ред гониш готвачите си, какво искаш? Много апелирам, научете се да работите с хора, задържайте личния състав, не е елементарно. Не е елементарно да задържиш коте, куче, жена у дома, дете, какво да приказваме за личния състав? Това е ухажване, това е едно семейство, вие с личния състав сте в едно семейство. Онези хотелиери и ресторантьори, които са съумели да създадат фамилии, т.е. отговорност за всеки, вие се грижите за децата във вашето семейство, създали сте детска градина, поставили сте мъжът и дамата в една промяна да работят. Направили сте всичко допустимо нали те да получават бонуси, те не желаят да видят по какъв начин вие взимате всички пари, а те не взимат нищо и в последна сметка страдат най-после. Така че в едно семейство, когато има систематизиране на труда, на дилемите, на средствата, които се получават, тогава имаме изключителна симбиоза сред хората, които са вътре в самия бизнес и това са най-успешните бизнеси освен тук ", разяснява проф. Драганов.

Той даде образци за положителни практики, които могат да се видят на Изток: " Ако отидете във Виетнам, Китай, Япония, Корея, там тези фамилии са факт, правилото при тях е подобен. Кариерното израстване не е на база на тапия и на това, че си наследник на притежателя ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР