Влак с ръководството на БДЖ аварира при град Роман. Влак,

...
Влак с ръководството на БДЖ аварира при град Роман. Влак,
Коментари Харесай

Влак с ръководството на БДЖ аварира при град Роман

Влак с управлението на БДЖ аварира при град Роман. Влак, превозвал управлението на Българските държавни железници, аварира през днешния ден край град Роман, съобщи БНР.

Заради случая управлението закъсня с един час за среща с представители на локалните управляващи от Северна България в Горна Оряховица.

Представители на регионалните управи и на общините показаха недоволството на хората от прекъсването на някои влакове.

Даниел Илиев, началник на отдел „ Организация на транспортите и график за придвижване на влаковете “ в БДЖ „ Пътнически транспорти “, съобщи: Не мога да кажа тъкмо какъв брой влака отпадат. Намалили сме влаковете, където са най-слаби пътникопотоците.

Има мощно неодобрение в пограничната община Генерал Тошево, тъй като се стопира единственият трен сред Добрич и Кардам.

Заместник-областният шеф на Добрич Живко Желязков сподели: БДЖ се употребяват от по-бедни хора, студенти, пенсионери. Особено през зимата влакът е единственото транспортно средство, което може да се движи.

Спират се влакове и в Силистренско, изключително сред Самуил и Силистра, уточни заместник-областният шеф Юксел Исмаил: До в този момент бяха четири влака, плануват да останат единствено два. Няма да стигат до Силистра.

От 15 декември ще спре и експресът „ Синият Дунав “, директният трен от Русе за София, тъй като пътникопотокът бил дребен.

От общините и регионалните управи в Северна България обявиха, че са изпратили до министъра на превоза Красимира Стоянова протестни подписки и упорстват влаковете да бъдат непокътнати.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР