Няма как вече да се избегнат предсрочни избори. Сегашният парламент

...
Няма как вече да се избегнат предсрочни избори. Сегашният парламент
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Няма как вече да се избегнат предсрочни избори

Няма по какъв начин към този момент да се избегнат предварителни избори. Сегашният парламент няма да се възпроизведе в сегашния си тип. Няма да има същите благоприятни условия за образуване на ръководещо болшинство, даже до юли да не се появи нов състезател. А в случай че има подобен, става непредсказуемо. Той може да засмуче мощен углавен избор. Това съобщи за " Твоят ден " социологът и някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

" Има прецеденти нов план да възпламени за негативно време настроенията. Пример е " Подемос " в Испания. Тримата сътрудници направиха " героични " промени в Конституцията, в този момент кашата е още по-голяма. ГЕРБ имат предимство от позиция на общата си кондиция и природата си - с мощна и постоянна клиентела. ПП-ДБ са в насипно положение. Много значим е въпросът каква ще е изборната интензивност. Кои хора ще вземат участие и по какъв начин ще реагират отчуждените и отвратените? Дори сътрудниците да се схванат в този момент, този конвулсия ще се възпроизведе след месец ", уточни Маринов. И добави, че половината български гласоподаватели са непредставени и по тази причина е допустимо президентът да инициира своя групировка.

" Цялото зрелище е кой да наподобява по-виновен. Всички са доста виновни и огромни евроантлантици. Има напомпване на омерзение, ускоряват се прочувствените настроения. Следващите избори ще са едни от най-трудните за проучване в последните 30 години ", разяснява още Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР