Няма как у нас да няма заразен с коронавирус. Вероятно

...
Няма как у нас да няма заразен с коронавирус. Вероятно
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Със сигурност вече има коронавирус у нас

" Няма по какъв начин у нас да няма инфектиран с ковид. Вероятно просто до този миг не е потвърден. Фактите приказват. В прилежащите ни страни към този момент има първи случаи на вируса. Освен това непрекъснато идват българи от Милано ”. Това съобщи в   д-р Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

„ Първото нещо, което трябваше да направи Щабът и държавното управление беше да обезпечат задоволително проби. С 20 проби няма по какъв начин да бъдат изследвани всички. PCR тестванията са по-скъпи и по дефицитни, само че пазара от дълго време има полеви проби. Те също стават за ковид ”, сподели Кацаров.

Докторът добави, че процентът на умряли от новия китайски вирус е като при останалите варианти. „ Даже някои от предходните епидемии са били с по-висока смъртност. Свинският и птичият грип бяха доста по-опасни, само че нямаше такава суматоха ” , разясни Стойчо Кацаров.

По думите му маските не правят работа. „ Важно е, в случай че избухне зараза у нас, да бъдат обезпечени задоволително благоприятни условия хората да се лекуват.  Здравната каса би трябвало да освободи запас за проучване и съвещания ” , счита той.

Кацаров е безапелационен, че хората би трябвало да са наясно какво би трябвало да вършат. „ Миене на ръце, ограничение на контакти – нищо повече не е нужно. Запасяването с брашно, сол и тн. е ненужно ” , заключи докторът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР