"Няма как през референдум да промениш Конституцията. Това става чрез

...
"Няма как през референдум да промениш Конституцията. Това става чрез
Коментари Харесай

Александър Сиди: Няма как през референдум да се промени Конституцията

"Няма по какъв начин през референдум да промениш Конституцията. Това става посредством Велико национално заседание ". Това сподели депутатът от "Обединените патриоти " Александър Сиди в телевизионно изявление. По думите му сходни изказвания на опозицията са манипулативни.

В четвъртък депутатите анулираха основна точка от закона, а точно, че не може да има публични допитвания по тематики, свързани с компетентността на Велико национално заседание. След като тази точка е анулирана стои въпросът дали към този момент жителите ще могат да се произнесат за формата на ръководството на страната.

Например - на референдум да решим, че ще бъдем президентска република и по този начин ще се наложи свикването на Велико национално заседание, което да извърши волята на народа. „ Конституцията не не разрешава да се пита народът по какъвто и да било въпрос.

Това беше заложено в закона, което ние променихме в този момент. Не виждам нищо неприятно в това демократично да попитаме хората дали желаят президентска република. Вярвам в това, че всеки един български жител има право да каже каква форма на ръководство желае “, разяснява Александър Сиди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР