Няма как някой да е дошъл в Кърджали и градът

...
Няма как някой да е дошъл в Кърджали и градът
Коментари Харесай

Хасан Азис: Казаното от Ердоган за Кърджали си има история

Няма по какъв начин някой да е пристигнал в Кърджали и градът да не е останал надълбоко в душата му. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ кметът на Кърджали и зам.-председател на Националното съдружие на общините Хасан Азис във връзка думите на турския президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, че Кърджали е в душевните граници на Турция.

Приемам напълно обикновено казаното от Ердоган, защото това си има история. Преди тъкмо 10 години той беше на посещаване в София, след което пристигна на посещаване в Кърджали. Посещението му се удължи с няколко часа поради топлия банкет. Посрещали сме и президента Първанов, като неговото посещаване също беше удължено. В Кърджали преди години беше и американският дипломат Джеймс Пардю, който остана 4-5 дни, водачът на "Атака ", уверен съм, че Кърджали е надълбоко в душата на нашия почетен водач господин Доган, съобщи Азис.

Разбирам опитите думите на Ердоган да провокират исторически асоциации от предишното, само че мисля, че нещата би трябвало да спрат до положителните знаци, които би трябвало да бъдат извадени от този изказ. Напълно се солидаризирам с изказването на Министерството на външните работи. Мисля, че всеки от държавниците ни излезе с съответна позиция. За мен изявлението на Ердоган е плод от визитата му в Кърджали, уточни градоначалникът.

По думите му настояването на общините да могат да подписват контракти с частни охранителни компании е знак към страната, че не си гледа работата. Когато споделяме, че ни е належащо в допълнение изпитание за обезпечаване на публичния ред, не желаеме да изземваме функционалностите на полицията, само че се усещаме виновни към жителите за обезпечаването на ред. Другият път, по който кметът може да противодейства на престъпността, е да сътвори общинска полиция. 95% от общините обаче нямат финансовата опция за това. Към сегашния миг 3000 лева коства поддържането на един служител на реда месечно, сподели още Хасан Азис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР