Няма как да влезем в еврозоната при 20% инфлация. Страната

...
Няма как да влезем в еврозоната при 20% инфлация. Страната
Коментари Харесай

При 20% инфлация няма как да влезем в еврозоната, категоричен е Борисов

Няма по какъв начин да влезем в еврозоната при 20% инфлация. Страната ни няма и Национален проект за въвеждане на еврото. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с локалните структури на партията в Стара Загора.

Според него рецесията с шефа на Българската национална банка и това, че към този момент година и половина не могат да изберат нов шеф на тази институция способства още повече за тази рецесия. Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като " популистки ход ": " Те би трябвало да вдигнат приходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, а те залагат да подвигат, където ще бъдат наранени доста хора - пенсии ", добави водачът на ГЕРБ. Според него по този метод ръководещите се готвят за нови избори.

Припомняме, че преди две седмици с изключение на антикризисните ограничения и приемането на еврото. Реално вест от там по тематиката не произтече. Преди това още веднъж от " ИТН " излязоха с декларация, която начерта още една алена линия в обединението, като стана ясно че сред сътрудниците няма единодушие по откритите процедури. От " ИТН " преди декларацията, прочетена от Любомир Каримански са се изказвали преобладавщо в поддръжка на еврото, само че с искане за осъществяване на сериозна разяснителна акция. По-късно с преднамерено прессъобщение от пресцентъра на Българска социалистическа партия прецизираха, че министрите на Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу приемане през днешния ден на Националния проект.
 Приеха проекта за въвеждане на еврото
Приеха проекта за въвеждане на еврото

За да имаме на 1 януари 2024 година техническа опция

По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов беше безапелационен , че България ще отстоява позицията си.

" Ако Северна Македония извърши изискванията по Договора за добросъседство, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР