Няма как да си успешен главен прокурор толкова много години,

...
Няма как да си успешен главен прокурор толкова много години,
Коментари Харесай

Георги Марков: Проблемът на правозащитната система са големите скандали на върха ѝ

„ Няма по какъв начин да си сполучлив основен прокурор толкоз доста години, пък да не можеш да ръководиш една комисия “. С тези думи депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков поддържа по време на дебатите в Народното събрание кандидатурата на Сотир Цацаров за член на Антикорупционната комисия.

„ Големият проблем на правозащитната система в България са огромните кавги на върха ѝ “, счита юристът.

„ Да го докараме дотук, съвещание на Висшия правосъден съвет, което 10 часа се предава по малкия екран, настървени, мразещи се съдии да приказват на прокурори, а те да им дават отговор “, уточни Марков от трибуната, визирайки съвещанието на правосъдните кадровици, на което Иван Гешев бе определен за основен прокурор.

„ Вчера бях в Монтана. Избиратели ме питат: „ Онези какво се джанкат? “. Може да си визиите в очите на хората до каква степен е стигнала нашата правосъдна система “, продължи с рецензиите Георги Марков.

Той предложи на Председателски съвет в Народното събрание да се намерения върху опцията да бъде проведен спор за положението на правосъдната власт „ Когато виждаме, че правосъдната власт излиза отвън територията на независимостта и политизира обществото, ние сме длъжни като парламент да излезем с резолюция “, аргументира се той.-->

Той не спести и рецензии към ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. „ Върховен касационен съд става политическа партия като обслужва ползите на „ Да, България “, за която не е несъмнено, че работи за ползите на България. Как по този начин ще си разрешава ръководителят на Върховен касационен съд да споделя, че ще проверява министър председател – през днешния ден е Борисов, на следващия ден може да е Нинова. Ще проверява основен прокурор. Кой си ти, бе, господинчо? Ти си деполитизиран, да си налягаш парцалите “, сподели от трибуната юристът.

„ Как е допустимо Хелзинкският комитет на Сорос да награждава съдии, а те да взимат служебна записка или да освобождават пандизчии. Хелзинкският комитет да гледа чистотата в тоалетните, да гледа има ли хлебарки “, продължи той, завършвайки изявлението си с думите: „ Бог на да пази България, в случай че по този начин ще я караме “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР