Няма как да се водят преговори с Газпром в момента,

...
Няма как да се водят преговори с Газпром в момента,
Коментари Харесай

Дончев: Защо Лукойл има достъп до евтин петрол, а цената н...

Няма по какъв начин да се водят договаряния с " Газпром " сега, тъй като в актуалната обстановка съветската компания не е благонадежден източник на газ. Това съобщи по Нова заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той повтори концепцията на партията му да се одобри закон за диверсификация на България от " Газптром ". Това предложение ГЕРБ насочвали и към други политически сили, които теоретично трябвало да са на същата позиция.

Дончев означи, че без " Балкански поток " в този момент " България въобще нямаше да има газ, тъй като се употребява тази тръба ". " Това е план напълно в полза на страната ни, тъй като от него ще получаваме директни такси десетилетия напред. Тази инвестиция ще бъде избита за по-малко от 10 години. "

От друга страна Дончев запита за какво при изискване, че " Лукойл " има достъп до по-евтин нефт, цената на горивата е толкоз висока. " Надявам се скоро да получим отговор на този въпрос. "

По Българска национална телевизия пък различен представител на ГЕРБ - Тома Биков, сподели, че " имаме подготвен проект, че още от в този момент би трябвало да стартират да се приготвят дълготрайни контракти, които да влязат в действие през 2023 година и ще обезпечат диверсификация, не с " Газпром ". Договарянето танкер по танкер е " най-скъпото нещо и най-несигурното ". " Зимата ще бъдем в доста несигурна обстановка ", съобщи Биков.

По думите му служебното държавно управление би трябвало да стартира да провежда търгове.

  " Нов дълготраен контракт сега с " Газпром " е неосъществим, само че би трябвало да има диалози по този до края на година, според какви са изискванията ", добави Тома Биков.

Според него би трябвало да се откри базов консенсус по тематиката.

" Продължихме да купуваме газ през " Газпром ", само че през медиатори. Кирил Петков нищо не е договорил. Ако тези танкери са били на една доста добра цена със слотове - за какво Кирил Петков не подписа договорката ", сподели още Тома Биков.

Кирил Петков и държавното управление съумяха да обезпечат 7 танкера с полутечен газ. Договорът би трябвало да се подпише, когато всички параметри са разисквани, нямахме това време, сподели на собствен ред Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР