„Няма как да се случи борбата с корупцията, ако не

...
„Няма как да се случи борбата с корупцията, ако не
Коментари Харесай

Катя Илиева: Хванахме се на едно хоро с управляващите, но започнахме да подклекваме по различен начин

„ Няма по какъв начин да се случи битката с корупцията, в случай че не създадем промени в правосъдната ни система. Нещата обаче не просто се бавят, ами потеглиха в друга посока. Вече никой не приказва за господин Гешев, нито за спецправосъдието, нито за промени или битка с корупцията. Гласът на правосъдният министър Надежда Йорданова е глас в пустиня на фона на всички тези фигури, които ни убеждаваха и увещаваха “, изясни тя.

„ Хванахме се на едно хоро с ръководещите, само че започнахме да подклекваме по друг метод – ние малко по-бързо, те малко по-бавно. Защо дават толкоз време Гешев и хората към него да ни пробутват всевъзможни мантри? Може би са съумели да пробият в тези структури и системи, ангажирани със законотворчеството. Чува се, че наред с хората, които желаят нещата да се случват, има и такива, които непрестанно бавят процесите “, разкри Илиева.

„ Гешев е последната и най-силната бръмка на това статуквото, което до момента ни управляваше, да остане, да може да се храни, да може да съществува и да може да се бори. Те няма да желаят да се трансформират пълномощията на основния прокурор, тъй като с тази си власт и принадлежности той може да ги пази. Но в случай че той в случай че по някакъв метод бъде заставен да се махне и пристигна различен, който не е на статуквото, те ще бъдат първите, които ще вкарат законопроекта за понижаване на пълномощията на основния прокурор. Това още веднъж ще устройва тях “, уверена е тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР