Няма как да се намали дефицитът, без да се намалят

...
Няма как да се намали дефицитът, без да се намалят
Коментари Харесай

Бизнесът иска ръст на ДДС, синдикатите - данък ”Свръхпечалба”

" Няма по какъв начин да се понижи дефицитът, без да се понижат разноските. Имаме недостиг освен за тази година, а средносрочен. Той няма по какъв начин да се понижи с еднократен налог за половин година ", изясни той.

 

По думите на Димитров диалогът за размера на налозите от дълго време е неотложен, само че е неуместен за политиците. 

 

Президентът на КНСБ дефинира възможностите за постоянен кабинет като 50 на 50, само че акцентира, че той е нужен заради няколко аргументи. Той не изключи оферти от Бойко Борисов вид служебното държавно управление да стане постоянно.

 

" За да стане това факт, би трябвало да е подкрепено от останалите партии и обединения. Отдавна твърдим, че постоянен кабинет е необходим, даже и да е с къс небосвод. Има крещящи въпроси. Като бюджета. Беше неточност, че той се удължи, вместо да бъде импортиран нов.  След него значимият въпрос е предоговарянето на ПВУ в частта за 40% понижаване на излъчванията и предоговарянето в този бранш, да вземем за пример декарбонизацията ", посочи той и акцентира, че бюджетът би трябвало да бъде признат " час по-скоро ". 

 

Пламен Димитров уточни още, че ограниченията за таван на надценките са положителни, само че няма да повлияят на пазара като цяло. " Да сложиш таван на надценките на 17 артикули от дребната кошница има една-единствена цел: да дадеш обществени цени на тези, които не могат да си разрешат другите цени. Това би трябвало да се чака като резултат, а не въздействие върху пазара и понижение на цените ", изясни той. 

 

Васил Василев изброи целите за бизнеса. А точно: участие на България в Шенген още тази година, в Еврозоната - на 1 януари 2025 година И в Организацията за икономическо сътрудничество и раз - през 2026 година " За задачата е належащо да се сътвори ръководство с необятна парламентарна поддръжка.

 

Бюджетен недостиг от 3% е мъчно изпълним ", добави той. 

Председателят на АИКБ регистрира, че инфлацията се намалява, както и цените на производител, което неизбежно ще докара до спад в цените и на дребно.  “Няма потребност да се субсидира цената на електрическата енергия за бита за всички.

 

Справедливата цена е 150 лв. за мегават/час, за бита - 82. За предприятията е над 200, те не са субсидирани, те заплащат двойна цена след обезщетенията, по отношение на това, което беше по-рано. Няма потребност да се субсидира всеки битов консуматор. При бизнеса не е дотация, а отплата. Това е изправяне на изкривения пазар. С тези обезщетения във всички страни в Европейски Съюз се изправя кривият пазар на електрическа енергия, който е подвластен от цената на природния газ ”, разяснява още Велев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР