„Няма как да се ходи в Европа и да се ...

„Няма как да се ходи в Европа и да се

Плевнелиев гневен на президента Радев реди дитирамби за Истанбулската конвенция

„ Няма по какъв начин да се върви в Европа и да се твърди, че сме европейци и да пазиме човешките права и свободи, а да не се приема Истанбулската спогодба и в същото време българският президент да няма позиция”.

Това съобщи през днешния ден пред публицисти по адрес на Румен Радев предходният президент Росен Плевнелиев, наблягайки, че ратификацията на този документ ще даде късмет да се утвърдят демократичните устои на българската държавност.

Според него, посредством Истанбулската спогодба ще бъдат обезпечени съществени права и свободи на българските жители. " Истанбулската спогодба е в действителност за това ние да бъдем почтени и виновни европейци ", разгласи Плевнелиев.

Той смята, че в случай че България не ратифицира Истанбулската спогодба, страната ни се приравнява със страни като Йемен и Саудитска арабия, които не подсигуряват съществени човешки права и свободи.

БЛИЦ напомня, че в доклада за първата си година като президент Румен Радев дефинира Истанбулската спогодба за значима, само че прикани ръководещите за разсъдък, така като не в този момент бил моментът за ратификацията й.

Източник: blitz.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg