Няма как да не сте виждали и да не сте

...
Няма как да не сте виждали и да не сте
Коментари Харесай

Как да постигнем екипа - мечта

Няма по какъв начин да не сте виждали и да не сте се смели на фотографията " двама души копаят, шестима гледат ". В нея освен е съсредоточен българският фасон повече хора да дават ум, а по-малко да работят, само че е емблематичен образец за общоприетото мислене за екипната работа – доста са началниците, малко са тези, които държат лопатата. И в последна сметка постоянно се получава по този начин, че до момента в който мениджърите дават инструкции с явен и влиятелен звук, дупката се оказва изкопана не там, където те са очаквали.

И в случай че към момента ви е мъчно да си визиите същинския екип фантазия, ето няколко характерности, на които той дава отговор.

Изяснете визията, поставете цели и граници. За един началник, който е и водач, е от извънредно значение освен да знае каква е крайната цел. Той би трябвало да улеснява постигането ѝ, като въодушевява, изслушва, дава отговор и дава образец за подражателство. Когато визията е споделена, потребността от надзор понижава.

Делегирайте и упълномощавайте. Освен че би трябвало да знаят какво да вършат, членовете на ефикасния екип би трябвало да имат свободата да го създадат. В основата на това стои доверието, че те могат да подходят професионално и по тази причина им се дава пълномощието да го създадат. Най-добре е, когато настояването на позволение от по-висшестоящ е сведено до рационален най-малко.

Конкретният принос на хората би трябвало да бъде отличаван и премията би трябвало да се дава както за достижения, по този начин и за старания. Хората се усещат ценени за това, което са, и за това, с което способстват. Научете са да хвалите 10 пъти по-често, в сравнение с да критикувате. А вие по кое време за финален път похвалихте членовете на екипа си? Мислите ли, че те знаят, че оценявате напъните им и резултатите, които реализират?

И най-после – равносметката. Колко от изброените неща вършиме? А върху какво би трябвало да работите? Може би идната крачка е да стимулирате полемика за успеваемостта на вашия екип и дружно да прецените кои са тези неща, които можете да подобрите, с цел да станете още по-добри.

Ако пък нямате нужните благоприятни условия " екипът фантазия " да се случи в сегашната работа, то помислете за смяна. Разгледайте настоящите оферти за работа на Karieri.bg.

Българска народна банка търси:
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОГНОЗИ "
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " РЕГИСТРИ "
ЕКСПЕРТИ В ОТДЕЛ " МЕТОДОЛОГИЯ И ОТЧЕТНОСТ "

" Лидл България ЕООД енд Ко.КД " търси:
Консултант ИТ Управление на инфраструктурата (м/ж)
Младши съветник ИТ Управление на инфраструктурата (м/ж)
Младши съветник ИТ Бизнес решения (м/ж)

Cargill търси:
HR OPERATIONS SUPERVISOR
Record to Report Team Manager
ACCOUNTS PAYABLE SPECIALIST WITH ENGLISH

Orange Education търси:
Education Abroad Consultant

The American College Of Sofia търси:
ASSISTANT TO THE DEAN OF STUDENTS

U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Legal Advisor

" Икономедиа " търси:
Журналист
React Native програмист

KPMG търси:
Advisor, Valuations
Senior Advisor, Forensic

Банка ДСК търси:
Ръководител отдел " Измерване на потребителската задоволеност "
EXPERT/SENIOR EXPERT

" Балкантел " търси:
Мениджър подготовка тръжни оферти

" Reach for Change България " търси:
Program Manager Bulgaria
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР