Няма как да не сте чели приказката за Пепеляшка -

...
Няма как да не сте чели приказката за Пепеляшка -
Коментари Харесай

Пепеляшка на спортната гимнастика

Няма по какъв начин да не сте чели приказката за Пепеляшка - нещастно момиче, израснало в ограничения, само че съумяло да реализира фантазиите си. И станало ентусиазъм за доста деца по света.



Тази история има своята демонстрация и в действителния свят. При това на доста високо спортно равнище. Героиня е Симон Байлс. Дори да не сте най-запаленият почитател на спортната гимнастика, най-малко един път сте чували това име или сте виждали необятната усмивка на високата единствено 142 см хала. Симон е спечелила всичко! Преди ден тя стана едноличен водач по медали от международни шампионати. В сбирката си има 21 оценки от шампионати на планетата, с което изпревари досегашната рекордьорка Светлана Хоркина от Русия.

Снимка: Getty Images

Байлс не е просто следващата добра гимнастичка. Тя се трансформира в емблема на спорта оттатък Океана. Има милиони почитатели и почитатели в обществените мрежи, а триумфите ѝ се смятат за част от всекидневието. С други думи: по-шокиращо би било, в случай че тя не завоюва орден, в сравнение с, в случай че се окичи с следващото злато и го добави към 4-те си трофеи от олимпийски игри (и един бронз от Рио де Жанейро) и 15-те най-високи оценки от международно състезание (плюс 3 сребърни и 3 бронзови медала). На Игрите през 2016 година имаше достойнството да носи американския байрак на церемонията по закриване.

Само че в Байлс има нещо, което е по-силно от гения и упоритостта и това е несломимият темперамент. Той е подобен поради сложното детство. " Трудно " даже е много лековато определение.

Снимка: Getty Images

Симон се ражда на 14 март 1997 година в Калъмбъс, щата Охайо. Майка ѝ се споделя Шанън, татко ѝ Кевин. И двамата обаче употребяват опиати и прекаляват с алкохола. Това значи единствено едно - бъдещата шампионка, нейните сестри Адрия и Ашли и брат ѝ Тевин биват прехвърляни от едно приемно семейство в друго. За къси интервали те са връщани на майката. Бащата на Симон напълно отсъства от тези отговорности.

За всички, само че най-много за дядото на Байлс е ясно, че биологичната майка не може да се грижи повече за четирите си деца. За това смелият Рон и втората му брачна половинка Нели взимат решението да осиновят внучетата си. Те взимат Симон и Адрия, а по-големите Ашли и Тевин минават под закрилата на сестрата на Рон.

Снимка: Getty Images

" Когато подписах документите за осиновяване, татко ми спря всички контакти с мен. Каза да не му се обаждам, да не го диря и да не се появявам в къщата му ", споделя Шанън Байлс през 2016 година пред " Дейли Мейл ".

" Така стартира всичко. Отне ми 6 години, с цел да мога още веднъж да видя децата си. Но почитам това решение на татко ми. То ми беше нужно. Тогава към момента използвах опиати и не трябваше да бъда част от живота им. Не правех драми, не ги притисках. Тогава не разбирах за какво го прави, само че след години осъзнах, че първо е трябвало да се оправя със личните си проблеми ", добавя тя.

Снимка: Getty Images

Пред това време Симон се влюбва в гимнастиката. Тя става съществена част от живота ѝ. Дори напуща учебно заведение и минава на домашно образование през 2012 година, с цел да може да отделя повече време за тренировки. Така времето, прекарано от нея в залата, се усилва от 20 на 32 часа на седмица. Треньор по пътя към върха е Ейми Бруумън. Тя е виновна за всички триумфи на Симон откогато е на 8 години. А те никак не са малко!

Двете работиха за последно дружно по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро, където чаровната гимнастичка нямаше никаква конкуренция и си потегли с 4 златни медала - в многобоя, на земя, на прескок и в отборната конкуренция.

Снимка: Getty Images

Всъщност Симон рядко приказва за себе си и за проблемите със фамилията си. Тя избира да се демонстрира като щастливата и мощна шампионка. Всяко покачване на завесата на трагичния ѝ персонален живот обаче носи доста страсти.

" Един ден Нели ни сподели, че в случай че желаеме, можем да ги назоваваме не " бабо и дядо ", а " мамо и баща ". Качих се по стълбите и започнах да преговарям пред огледалото: " Мамо, баща, мамо, баща ". След това слязох долу. Тя беше в кухнята. Погледнах я и споделих: " Мамо! ", а тя отговори: " Да ", разкрива Симон.

Годините отмиват загатна за ужасните и несигурни първи 6 години от живота на гимнастичката. Днес тя и биологичната ѝ майка поддържат връзка.

Снимка: Getty Images

" Разговорите със Симон са къси. Казвам ѝ, че ми липсва, че я обичам, че се гордея с нея. Пожелавам ѝ триумф. Иска ми се да ѝ опиша какво е станало, когато съм била по-млада, само че още не е пристигнал моментът. Баща ми също ми е сложил някои забрани. Уважавам го, не желая да ги престъпвам. Уважавам доста и Нели. Не е елементарно да отгледаш децата на наркозависимата щерка на брачна половинка си. Оценявам всичко, което те вършат ", разкрива Шанън.

Бащата на Байлс също не е апатичен към триумфите на своята щерка. Тя обаче не поддържа връзка с мъжа, който през днешния ден живее в Кливланд. Шанън разкрива, че двамата се чуват, когато излъчват съревнование на Симон по малкия екран и се вълнуват от триумфите ѝ.

Трудностите обаче не свършват за Байлс с осиновяването ѝ. През 2018 година тя беше една от гимнастичките, които обявиха, че са били насилвани от физиотерапевта Лари Насар.

Снимка: Getty Images

Смелостта я напуща единствено един път - през 2014 година на международното състезание в Китай. Тогава от букета на награждаването излиза... пчела. А фотосите от случката са едни от най-забавните в света на гимнастиката.



Днес Симон е победителка. Не единствено в залата, само че и в живота. Сили ѝ дава и приятелят ѝ - акробатът Стейси Ървин, с който са дружно от повече от 2 години. И в случай че има миг, в който усмивката ѝ грее най-силно, той е когато е в неговите обятия.
View this post on Instagram
“Words always fail to fully communicate the language of the heart.” #wcw #224

A post shared by Stacey Ervin Jr. (@staceyervinjr) on Aug 14, 2019 at 9:54am PDT
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР