Няма как да изискваш да се носят маски, след като

...
Няма как да изискваш да се носят маски, след като
Коментари Харесай

Лекар: Няма как да изискваш да се носят маски, след като не са осигурени

" Няма по какъв начин да изискваш да се носят маски, откакто не са обезпечени даже и за медиците. Когато хвърляш някой в борба, това не би трябвало да става като опълченци, а първо да ги екипираш. " Това съобщи доцент доктор Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България и член на новосформирания Медицински съвет към държавното управление в интервюа за bTV.
По думите му неведнъж е коментирано, че носенето на маска в открити пространства е безсмислено. 
" Затова аз не виждам основателна причина за министерското предписание. В магазините и аптеките има смисъл от носене на маски, тъй като сме покрай хората. Навън не - вирусът не лети във въздуха ", сподели още той.
Според Антон Вълев от националната аптечна мрежа към настоящия миг има лимитирани количества. Аптекарите нямат даже за себе си. Според него мярката цели да се ограничи излизането на хората на открито. Вълев обърна винмание на това какъв брой е значимо да не се пипа лицето и подсети, че " в медицината 100% успеваемост няма. "
Тони Тодоров, шеф на " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че сега не може да се приказва за приемливост и нарушителите ще бъдат глобяват. 
Междувременно ген. Венцеслав Мутафчийски разгласи, че ще има гратисен интервал за хората, които към момента не са си набавили защитни маски. 
Мутафчийски: Ще има гратисен интервал за пазаруване на маска, ще се детайлизира къде ги носим
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР