Няма как да бъдем в крак със света, ако продължаваме

...
Няма как да бъдем в крак със света, ако продължаваме
Коментари Харесай

Учител: Използването на дигиталните технологии в учебния процес е задължително

Няма по какъв начин да бъдем в крайник със света, в случай че продължаваме да настояваме единствено на обичайните форми на образование. Маркерът и бялата дъска към момента имат място в класната стая, само че има още да се прави от страна на колегията във връзка с новите технологии. Това сподели учителят по френски език в 9-та Френска езикова гимназия Вяра Любенова в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.  

Според нея потреблението на цифровите технологии в образователния развой е наложително. Процесът на навлизането им се е ускорил по време на КОВИД пандемията. " Всеки ден работим с технологиите. Вече без компютър, без една презентация, без децата да създадат нещо цифрово не може да се организира един съответен час. Ние доста израснахме по време на пандемията – нямаше метод. За това нещо ни помогнаха децата. Първият източник на образование за нас са самите възпитаници, най-лесното е да ги попитаме с тях и те на драго сърце споделят. Много се гордеят, когато могат да оказват помощ на учителя. Никак не е срамно и унизително да потърсим помощ. Когато ние ги помолим за помощ, доста бързо се качва равнището на доверието и на взаимното почитание посред ни. Когато учениците видят, че имат голям заем на доверие и да се усещат значими, не смеят да злоупотребяват. “, изясни Вяра Любенова. 

На първо място е доверието, на второ място е отвореността към новото, акцентира тя и показа, че има и пенсионирани сътрудници по френски език, които имат извънреден метод към учениците. " Правят страхотни неща с децата. Има способи да влизаме в тона на младежите “, добави преподавателят по френски език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР