Няма как човек да остане безразличен и да пренебрегне емоциите,

...
Няма как човек да остане безразличен и да пренебрегне емоциите,
Коментари Харесай

Ивайло Кръстев, Фонд Социална закрила към МТ: Хората с увреждания не са прокажени, нито заразно болни! Щастлив съм, когато успеем да им помогнем!

Няма по какъв начин човек да остане апатичен и да пренебрегне страстите, когато се среща с хората със специфични потребности. Те живеят в мизерни условия, по тази причина съм благополучен, когато съумяваме с нашата работа да им помогнем. Това съобщи за Varna24.bg  Ивайло Кръстев, специалист към Фонд " Социална протекция " на Министерство на труда. 

С него беседва помощник на медията ни при визитата му във Варна по отношение на плана " Пътуваща пекарна " на Фондация " Радост за нашите деца ". 

" Аз персонално съм най-доволен, когато с нашата поддръжка съумяваме да подобрим изискванията в домовете за възрастни хора, в домовете за деца с увреждания, тъй като тези хора заслужават това внимание. Затова съм благополучен и удовлетворен да има повече такива планове.

Питате дали е сложна работата ми, физически също, тъй като има доста пътувания, само че прочувствено е по-трудна. Гледката, когато отидеш на едно такова място, това е сложната част.

Не случай хората по улицата отбягват хората с увреждания. Няма какво да си кривим душата. Когато се срещнеш от близко с тях обаче, там, където те живеят или обитават денем, като видиш изискванията, в които живеят, е ужасно. Това тежи най-вече в работата ни, по тази причина се стараем каквото можем и зависи от нас, да го създадем. Даваме приоритет на финансиране на такива места, с цел да подобрим средата на тези хора.

Чисто административно не е проблем за всеки да се оправи, само че прочувствено доста хора биха рухнали и биха се отказали, в случай че би трябвало да работят нашата работа. Няма по какъв начин да останем безразлични, ние влизаме в всекидневието на тези хора, виждаме от близо по какъв начин живеят. Това неизбежно провокира мощна страст.

Тежко е, само че крайният резултат избутва отрицателните неща на назад във времето и позитивните са повече. Трудното в действителност е до момента в който приемеш, че това са си изцяло естествени хора, правилно, с по-специални потребности, само че като нас.  Не са прокажени, не са заразно заболели. Те имат потребност просто от повече грижи. Когато приемем това, всичко си идва по местата. Не е нужно да ги гледаме с пренебрежение или боязън!

За да се промени това отношение е нужно да се работи от най-ранна възраст. В учебно заведение да се приказва за това, да се поддържа връзка с такива хора, да се водят учениците в домовете за хора с увреждания и в домове за деца с увреждания. Да се възпитава отношението към тях, да видят, че това са деца като тях и те имат потребност да бъдат признати. Така обществото би се трансформирало. Трябва да има повече контакти сред така наречен естествени хора и хората със специфични потребности. Ще дам за образец обществото на дребните хора, които не се одобряват като джуджета, а като хора с необикновен растеж ", разяснява специалиста.

Повече вижте във видеото!

Това изявление е част от плана на Varna24.bg  и Медия груп 24 " Пътят на другите " , финансиран от Фонд " Култура " към Община Варна в направление Медийни планове. 

Очакваме вашите мнения и споделен опит в " Пътят на другите " на [email protected] или тел.  0888 532624

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР