Няма жертви. Властите разследват случая, заяви губернаторът на Краснодарския край

...
Няма жертви. Властите разследват случая, заяви губернаторът на Краснодарския край
Коментари Харесай

Мощна експлозия близо до военновъздушна база в Южна Русия

Няма жертви. Властите проверяват случая, съобщи губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев.

Този съветски район има изход на Азовско море и е покрай Крим - украинският полуостров, който Русия анексира през 2014 година

Украйна в това време заяви за " яростни сражения " с съветската войска, която настава в източната част от страната, съобщи Франс прес.

Руските въоръжени сили напредват в четири сектора от фронтовата линия в Източна Украйна - в региона на Авдеевка, Маринка и Лиман в Донецка област и на Сватово в прилежащата Луганска област, сподели в " Телеграм " украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маля, представена от Българска телеграфна агенция. Тя призна, че " обстановката е много сложна. Навсякъде (в тези направления) се водят яростни сражения. "

Маляр съобщи още, че украинските войски от своя страна напредват с " непълен триумф " на южния фланг в региона на Бахмут, Донецка област, както и покрай Бердянск и Мелитопол в южната Запорожка област. На юг украинската войска се натъква на " интензивна вражеска опозиция ", както и на минни полета, и напредва единствено последователно, посочи тя.

Маляр сподели в умозаключение, че украинските войски " работят непрестанно и неуморно, с цел да основат условия за допустимо най-бързо нахлуване ".

Говорителят на Източното командване Серхий Череватий пък заяви пред националната телевизия, че украинските сили не престават последователно да настъпват към фланговете на основния град Бахмут в Донецка област. За военна интензивност се оповестява и в региона на Херсон, където се твърди, че съветските сили са подложили на обстрел жилищен регион.

Снимка: БТА/AП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР