Няма жена, която да не мечтае за мека и хидратирана

...
Няма жена, която да не мечтае за мека и хидратирана
Коментари Харесай

Каква е разликата между лосион и крем за тяло и кое кога помага



Няма жена, която да не мечтае за мека и хидратирана кожа. Всяка от нас знае, че би трябвало да поддържа кожата си с хубави хидратиращи артикули – освен за лице, само че и за тяло.

Но знаем ли в действителност по какъв начин да изберем най-правилния за нас артикул, или се водим единствено от приятния мирис и хубавата опаковка?

За да извършите осведомен избор и да сте удовлетворени от резултата, ето какво би трябвало да знаете за главните артикули за тяло – крем и лосион.

Крем за тяло – когато кожата е доста, доста суха

 iStock/Getty Images

Кремовете за тяло са с по-плътни формули, което ги прави извънредно подобаващи за по-суха кожа. Добрите кремове за тяло би трябвало да укрепват естествената преграда на кожата в баланс с нейния личен микробиом.

Припомняме, че микробиомът е незабележим пласт потребни бактерии, които живеят върху кожата ни и я поддържат здрава. Когато финият баланс на микроорганизмите се наруши, кожата (и ние) започваме да страдаме.

А от какво се нарушава салдото? От външните фактори като прекомерно изсъхнал въздух, механичното търкане на облеклата, честите горещи душове.

През зимата множеството от нас се сблъскват с казуса суха кожа и виждат, че лосионът за тяло сякаш към този момент не е задоволителен, с цел да хидратира и успокои кожата. Ето за какво е нужно да ползвате прекрасен, богат крем за тяло.

Кремовете за тяло съдържат по-висока централизация на масла, които поддържат естествената преграда на кожата и я защищават от изсушаване.

 NIVEA

Новият подхранващ отива още по-напред в грижата за сухата и доста сухата кожа и прибавя 5% уреа и декспантенол към формулата си.

Това са две съставки, които противодействат на загубата на влага на кожата и я поддържат здрава и красива. При постоянна приложимост неприятните чувства за опънатост и сухота ще намалеят доста и тялото ви ще си върне чувството за комфорт.

Използвайте го след баня върху цялото тяло и нанасяйте в допълнение върху сухите сектори, когато има потребност.

Лосион за тяло – когато кожата е жадна

Ако кремовете за тяло се борят с доста сухата кожа, то множеството лосиони за тяло са се посветили на поддържането на оптимално равнище на влага (т.е вода) в нея. Формулата е доста по-лека като чувство, само че извънредно подхранваща, като в

 NIVEA

Формулата му съдържа натурални за кожата овлажнители - влагозадържащи липиди и подхранващи масла. Те задържат влагата в кожата, като по този метод тя е добре предпазена от изсушаване, защото водната загуба е понижена, а равнището на влага в кожата е увеличено.

Ако би трябвало да обобщим, кремът за тяло е подобаващ за суха и доста суха кожа, както и за локално нанасяне на по-сухите сектори като лакти и ръце, до момента в който лосионът може да е подобаващ за разнообразни видове кожа според от формулата си, като главната му цел е поддържането на хидратация в кожата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР